Şenol Güneş: "Yardımcı antrenör için herkes sorun çıkardı"

Şenol Güneş: "Yardımcı antrenör için herkes sorun çıkardı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Spor ekranlarına röportaj verdi.

Ajans Beşiktaş - Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da yaptığı kamp çalışmaları ile sürdüren Beşiktaş'ta takımın teknik adamı Şenol Güneş, A Spor'dan Hakan Gündoğar'a özel açıklamalarda bulundu. Deneyimli çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı;

"Kaybettiğimiz puanlar geri gelmiyor"

"Bazen bu dersleri yaşayarak öğrenmek daha iyidir. O müsabakadan sonuç itibariyle bir kaybımız yok. Resmi maçlarda hata yapmadan da puan verebilirsiniz. Bu maçlar ders çıkarmak için iyidir. Çoğu zaman iyi oynadık. Rakibe pozisyon vermedik, oyunun kontrolü elimizdeydi. Geçen sene biz ilk yarı 21 puan kaybettik, çoğu oyuncumuz yeni gelmişti. Şampiyonlar Ligi'nde daha ön plandaydık. Kaybettiğimiz puanlar geri gelmiyor"

"Geçen sene mevcut kadro üzerine aldığımız isimler bize göre pahalıydı"

"Tek başına ne benim ne de yönetimin işi bu. Bütün kulüpler transferi yaparken ekonomik, idari ve teknik olarak bakarlar. Her kulüp en iyi oyuncuyu almak ister. O gün aldığımız oyuncuların 5'ini de direk oynattık. Tosic, Beck, Gomez, Rhodolfo dönemi. Geçen sene mevcut kadro üzerine aldığımız isimler bize göre pahalıydı. Negredo, Lens, Vagner, Vida. Bunlar kötü isimler değil ama katkı olarak bekleneni veremediler"

"Vida'nın transfer gündemi var"

"Forvette fazlalık var. Açık olarak da aynı şekilde. Çok oyuncularımız var bu bölgelerde ama geriye baktığımızda stoperler yok. Vida'nın transfer gündemi var. Eğer giderse ilk çıkarsa Avrupa Ligi maçına o mevkinin oyuncuları çıkamıyor. Necip, Medel veya Fatih oynayacak o bölgede. Çalışmalar iyi gidiyor."

"Tosic gitti şimdi Vida gidecek diyorlar"

"Bu sene transfer daha bir durgun geçiyor. Ekonomik olarak zor bir dönem ona da bağlı sıkıntılarımız var. Gitmek isteyenler gidiyor, para getiriyorlar. Eğer Vida giderse, Tosic gitmeseydi daha rahat olurdu. Bazı şeyleri iyi düşünüyoruz ama uygulaması sıkıntı. Tosic gitti şimdi Vida gidecek diyorlar. Önceden Vida gitseydi, iyi de para alsaydık Tosic kalacaktı kaybımız olmayacaktı. Sadece Pepe kaldı şimdi"

"Larin daha genç bir oyuncu, son maçlarda da oynadı iyi bir izlenim bıraktı"

"Larin daha genç bir oyuncu, son maçlarda da oynadı iyi bir izlenim bıraktı. Diğerleri için de talepler olunca oynamadıkları zaman ekonomik bir kayıp olur. Negredo'nun sakatlığı vardı buraya erken geldi. İyileşti, idmanlara çıkıyor."

"Oyuncuların çalışma niyeti var bir de çalıştıklarının karşılığını gösterebilme durumları var"

"Oyuncuların çalışma niyeti var bir de çalıştıklarının karşılığını gösterebilme durumları var. Lens de, Negredo da, Babel de iyi çalışıyorlar. Oğuzhan ve Tolgay da böyle. Ama bu çalışma niyetlerinin karşılığını performans olarak iyi yansıtırlarsa karşılığını alacaklar. Erken forma giren oyuncu düşüş yaşayabilir olur bunlar. Lens, Negredo ve Vagner Love için önemli bunlar."

"Bugün itibariyle Lens, Negredo ve Vagner'e iyi paralar verseler burada olmayacaklardı"

"Yönetimle de konuştuk hep. Transfer, teknik, ekonomik, idare işidir. Kimi istiyorsun derler en iyi ismi söyleriz ama bu isimler size uygun mudur? Tosic, Cenk ekonomik sıkıntılar nedeniyle gittiler. Bugün itibariyle Lens, Negredo ve Vagner'e iyi paralar verseler burada olmayacaklardı. Babel'e geldi, gitmedi."

"21 puan kaybettik ama gruptan çıktık"

"İstek olarak bir sorun yok ama şunu söyleyeyim, transfere bağlı sıkıntılarımız vardı. Biz Şampiyonlar Ligi'ni ön plana aldık. O dönem kritik maçlar vardı. Buna bağlı değişiklikler oldu. 21 puan kaybettik ama gruptan çıktık. Orada bir bedel ödedik. Son maça kadar da yarıştaydık ve 4. olduk. Seyirci de bizi bağrına bastı."

"Büyük bir camianın içerisindeyiz"

"Büyük bir camianın içerisindeyiz. Bu camia futbolu biliyor, futbolun keyif oyunu olduğunu, dürüst oynanması gerektiğini biliyor. Onlara iyi oyunu verip şampiyon olmak istiyoruz. Ben bir maç olarak bakmam ama geçen sezon bizim için komple bir hayal kırıklığı. Biz oyun olarak kötü değildik ama gol atamadık, golcümüz Babel ve Talisca oldu. Sıkıntımızın kaynağı buydu. Forvetteki arkadaşlarımızın gole katkısı az oldu. Bunlar iyi oyuncular ama denk gelmedi."

"Geçen sene olamadık, sebebi benim dedim."

"Haksızlık yapıldı diyemem, haksızlığa bağlı. Biz geçen sene hiç ağzımızı açmamaya çalıştık. Uzak duralım, art niyetliler. Biz şampiyon olursak destek oldular diyecekler çünkü. Hep hata olur, hakem hatası da olur bunlar normal. Biz hep, biz dedik. Ben demedik. Biz hep şampiyonluğu hak ettik. Geçen sene olamadık, sebebi benim dedim."

"Talisca çalışarak yaptı."

"Yetenekli, çalışıyor da fakat algılaması ve vizyonu dar. Herkes öyle oynayamaz. Yetenek işi, Talisca çalışarak yaptı. Hala çok eksiği var tabi. Düşüşe geçebilir ama çıkış da yapabilir. Duvarı geçemezse geriye döner daha da o günleri bulamaz."

"Başkanın üstüne ne diyeceğim zaten başkan söyemiş"

"Başkanın üstüne ne diyeceğim zaten başkan söyemiş. Burada herkes yerini biliyor. Kavga ettirmek isteyenler var. Ben oyuncumla da kavga etmem, neyin nerede olduğunu biliyorum. Bu yaşıma kadar ne diyeceğimi biliyorum. Başkanla paylaştık bunları, kendi içime sığmadı. Başkanı suçlamak için söylemiyorum tabi. Başkanın bana ağabey demesi onun başkanlığını elinden almaz ki. Kendime değer göstermezsem karşıya nasıl göstereceğim"

"Mustafa Doğan ve İlhan'la da konuştuk İlhan için karar verdik"

"Başlangıca bakmak lazım iki antrenör de iyi. Orada da sorun yaratılmak istendi hocaya yardımcı lazım dediler. Ben çalışıyorum zaten, bir de yardımcı diyorlar. Sürekli dillendirince bana çevreye kulübe herkese zarar. Sonunda aldık biz de yardımcı. Bunu ne için alacağız, nasıl alacağız peki. Beşiktaşlı almamız lazım. Oyuncu kariyeri olarak, yeni bir heyecan olarak düşünebiliriz isimleri. İlhan biraz daha uzak kaldı tabi keşke daha erken başlasaydı. Bu sefer Guti ismi gündeme gelince yabancı olarak değişik bir vizyon katabilir. Mustafa Doğan ve İlhan'la da konuştuk İlhan için karar verdik. Şu an onlar nasıl çalışıyor neler yapıyorlar göreceğiz"

Etiketler :