Şenol Güneş'in baskın planı

Şenol Güneş'in baskın planı

Beşiktaş’ın şampiyon hocası, dev rövanş öncesinde takımına yarı finali getirecek taktiği belirledi.

Ajans Beşiktaş Derleme - Kara Kartal’ın başarılı teknik adamı Şenol Güneş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon’a deplasmanda 2-1 yenildikleri maçın ardından oyuncularına rövanş konusunda uyarılarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, “Fransa’daki karşılaşmada gereksiz risk aldık ve 80 dakika elimizde tuttuğumuz oyunu son bölümde rakibimize verdik. Bu maç geride kaldı ancak gerekli dersleri almalıyız. Vodafone Arena’da taraftarımızın da büyük desteğiyle birlikte maça baskıyla başlayacağız ve baskıyla da bitireceğiz. Kimse artık gereksiz risk almasın. Çünkü kalemizde görebileceğimiz bir gol, bizim işimizi daha da zora sokabilir. Lyon’daki ilk yarı gibi oyunun hakimiyetini maç boyunca elimizde tutup yakalayacağımız pozisyonlarla tur biletini kapacağız” diyerek oyuncularına hedefi belirledi.

YASLANMAK YOK

Lyon'dan daha iyi takım olduklarını ilk maçta gösterdiklerini söyleyen Şenol Hoca "Deplasmanda öne geçtik ve maçı da kazanmaya yakındık. Ancak yaşadığımız motivasyon kaybı üst üste iki gol yememize sebep oldu. Sahada her pası, her adımımızı düşünerek atmalıyız. Turun şifresi erken bulacağımız gol olacaktır. Bunu başarabilirsek hem gereksiz telaş yapmaktan kurtuluruz hem de rakibi baskı altına almış oluruz" diye konuştu.

90 dakika boyunca mücadeleden vazgeçmemelerini öğütleyen Güneş "Sadece savunmada değil, hücum bölgesinde de baskı kuracağız. Geriye yaslanmayacağız. Yapacağımız her baskı rakibi hataya zorlayacaktır" diye konuştu. (Fanatik & Türkiye)