Şenol Güneş'in derbi planı!

Şenol Güneş'in derbi planı!

Şampiyonlar Ligi'nde rüya gibi bir sezon geçiren Beşiktaş, G Grubu'ndan lider olarak çıkmayı garantilemiş ve bunu başaran ilk Türk takımı olmuştu.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig’de bu sezon geçen sezonki performansını gösteremeyen Beşiktaş’ta tek hedef Galatasaray derbisinden galibiyetle çıkmak! Yeni Malatyaspor maçında puan kaptıran Siyah-Beyazlılar’da cumartesi günkü derbinin önemi çok büyük... Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nin kapılarını medyaya kapatan ve taktik çalışmalara erkenden başlayan Şenol Güneş, yardımcılarıyla birlikte ezeli rakibin güçlü ve zayıf yanlarını masaya yatırdı.

FORVETLER GOL ÇALIŞIYOR!
Deneyimli teknik adamın özellikle kanat varyasyonları üzerinde durduğu ve oyuncularına sık sık Aslan’ın zaafı olan yan ve duran topları değelendirilmesi yönünde uyarılarda bulunduğu belirtildi. Antrenmanlarda Ricardo Quaresma, Gökhan Gönül, Adriano ve Ryan Babel ile özel olarak ilgilendiği öğrenilen Güneş’in ceza alanı içine mümkün olduğu kadar orta yapılmasını istedi. Santrforlar Cenk Tosun, Alvaro Negrado ve Mustafa Pektemek, orta organizasyonu kapsamında gol çalışması yapıyor. Şenol Güneş, özellikle Quaresma ve Babel’e ceza alanı içerisine öldürücü ortalar yapmaları gerektiğini söyledi.

TALISCA MI OĞUZHAN MI?
Derbi planlarını yapmaya başlayan Şenol Güneş, orta sahada kararsızlık yaşıyor... İlk 11’de büyük değişiklikler yapması beklenmeyen deneyimli hocanın formsuz Anderson Talisca’yı kesip kesmeyeceği merak ediliyor. Birkaç haftadır yedek bekleyen Oğuzhan Özyakup’un da her an oynayacakmış gibi kritik maça hazırlandığı öğrenildi. Fakat Cimbom’u kenar ortaları ile devirmeyi planlayan ve kafa vuruşlarında çok etkili olan Talisca’dan faydalanmak isteyen Güneş, oyuncuların idmanlardaki performanslarına göre son kararını verecek.

PEPE DÜZ KOŞU YAPTI
Galatasaray maçı hazırlıklarına ara vermeden başlayan Siyah-Beyazlılar’da Manisaspor önünde oynayanlar antrenmana çıkmazken as kadro hem taktik hem kondisyon çalıştı. Sakatlığı nedeniyle Malatyaspor maçında son anda kadrodan çıkarılan Pepe’nin derbiye yetişeceği ve tedbir amaçlı olarak dün de takımdan ayrı olarak düz koşu yaptığı öğrenildi. Portekizli yıldızın büyük ihtimal bugünkü antrenmanda yer alacağı belirtildi. (Habertürk/Kartal Yiğit)

Etiketler :