Şenol Güneş'in gözü UEFA Kupası'nda

Şenol Güneş'in gözü UEFA Kupası'nda

Yeni sezonda takımın bütçesini kısıtlayacak olan Beşiktaş'ta hedeflerde ise küçülme yok.

Ajans Beşiktaş - Yeni sezon öncesi futbol takımının bütçesinde kısıtlamaya gidecek olan Beşiktaş'ın hedeflerinde ise küçülme söz konusu değil. UEFA Avrupa Ligi'nde 2. ön eleme turundan katılacak olan siyah-beyazlıların muhtemel rakipleri önceki gün belirlendi.

Sseri başı olarak girdiği kurada Kartal, Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn ve Cebelitarık takımı St Joseph's eşleşmesinin galibiyle, Karadağ temsilcisi OFK Titograd'ın eşleşmesinin sonundan üstün çıkacak takımla karşı karşıya gelecek.

Avrupa macerasının startını 26 Temmuz ve 2 Ağustos'ta oynanacak maçlarla verecek olan Beşiktaş'ta, teknik direktör Şenol Güneş gözünü hem Spor Toto Süper Lig hem de UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna dikti. Geride kalan sezonda ligde hayal kırıklığı yaşasa da Şampiyonlar Ligi'ne damga vuran Beşiktaş'ın hocası takımının bu performansına güveniyor.

DEVLER LİGİ'NDE TARİHE GEÇTİ

Devler Ligi'nde grupta oynanan 6 maçı yenilgisiz tamamlayan siyah-beyazlılar, bu performansıyla Türk futbol tarihine geçti. Grubu yenilgisiz tamamlayan ilk Türk takımı unvanını alan Kara Kartal, aynı zamanda 14 puanla Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda en fazla puana ulaşan Türkiye temsilcisi olmuştu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonunun karşı karşıya geldiği UEFA Süper Kupa finalinin 2019'da sahası Vodafone Park'ta oynanacak olması da Beşiktaş cephesinde motivasyonu daha da artırıyor.

UEFA'daki rekabetin Devler Ligi'yle aynı olmadığını ifade eden ve forvet hattına yapılacak bir takviye ile birlikte Bakü'de finale gidip kupayı kaldıracaklarına yürekten inanan Kartal, 14 Ağustos'ta da kendi seyircisi önünde UEFA Süper Kupa finalini oynamak istiyor. (Vatan)

Etiketler :