Şenol Güneş'in örnek gösterdiği 23 yaşındaki Belçikalı!

Şenol Güneş'in örnek gösterdiği 23 yaşındaki Belçikalı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Belçika'nın 23 yaşındaki savunma oyuncusu Leander Dendoncker'i örnek gösterdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basınla yaptığı sohbet toplantısında Belçikalı bir savunma oyuncusuna dikkat çekti.

Savunmada problemleri olduğunu, sol ayaklı bir stoper sıkıntısı çektiğini belirten Şenol Güneş, bu nedenle Ersan'ı aldıklarını ama önümüzdeki sezon Pepe ve Vida ile devam edeceklerini belirtti.

Şenol Güneş, genç oyuncularla ilgili olarak, "Gençleri oynatıp oynatmama konusunda gelen eleştirilerle ilgili konuşan Şenol Güneş, "Adam Bruma'yı alıyor, Leipzig, 15 milyona. Zor oynatıyor. Bize diyorlar ki, "Genç alıyor, oynatmıyor." Az önce dedim, Kore'den 2 çocuk çıkardık Almanya'ya karşı oynadı. Adam 17 yaşında köpek gibi koşuyor. Nasıl bir aerobik kapasitesi var biliyor musun. Mesela, Ertuğrul var Bursaspor'da, nasıl güvenli, basıyor! Onu oynattım. O tip oyuncuları oynatırım. Fiziğiyle, tekniğiyle hazır olacak." dedi.

Yabancı futbolcu olarak genç oyuncu ismi de veren Güneş, "Belçika'nın üçlü stoperinde oynayan genç bir oğlan var, Leander Dendoncker. Al onu işte. Ön libero koy, stoper koy. Hemen alsınlar. Oyuncu o!" ifadelerini kullandı.

LEANDER DENDONCKER KİMDİR?

Anderlecht altyapısından yetişen ve 2014 yazında profesyonel olan 23 yaşındaki Dendoncker, hem ön liberoda hem de stoperde oynayabiliyor. 20 milyon euro civarına değeri olduğu bilinen 1.88 boyundaki Dendoncker, geçen sezon 43 resmi maçta forma giydi. (Sporx)

Etiketler :