Şenol Güneş'ten Benfica maçı öncesi açıklamalar

Şenol Güneş'ten Benfica maçı öncesi açıklamalar

Benfica maçı öncesi Beşiktaş'ta bugün basın toplantısı düzenlendi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şenol Hoca, "Güzel futbol iyi sonuç istiyoruz. Yarış hala devam ediyor. Öne geçebilmek için yarınki maçı kazanmak istiyoruz" dedi. Şenol Güneş, "Oyuncularımdan takımı sahiplenme duygusunu bekliyorum. Taraftarlarımızın desteği gidişatı etkileyecektir." diye konuştu.

Hoca ayrıca "Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselmek. Kulübün geleceğine katkıda bulunmak bizim için önemli" dedi. "Beşiktaş bu sene ŞL seviyesinde bir takım oldu mu?" sorusuna Şenol Güneş "4 tane maça bakarsak hiçbir rakibe ezilmedik. Hangi rakip olursa olsun biz futbol adına iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz." şeklinde yanıt verdi.

İşte Şenol Hoca'nın açıklamasından öne çıkan satırlar:

TÜRK FUTBOLCU İÇİN DÖNÜM NOKTASI

"Namağlup düşüncesini doğru bulmuyorum. Biz iyi oyunun peşindeyiz. Onlardan daha iyi olduğumuzu göstermek istiyoruz. Sahaya çıktığımızda onlardan daha iyi bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura yükselmek. Gruptan çıkarsak Beşiktaş için yeni bir dönem başlayacak. Sadece Beşiktaş için değil Türk futbolu için yeni bir dönem olacak. Kulübün geleceğine katkıda bulunmak bizim için önemli. Güzel oyun ve galibiyet hedefliyoruz. Yarış devam ediyor. İyi bir takımla oynayacağız. Değerli oyuncuları var.

Real Madrid ile beraber kaybetmeyen iki takımdan biri olmamız baskı yaratmıyor. Bu, öz güven açısından inanılmaz bir şey. Varsayımlar üzerine hareket etmemeliyiz. Ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. Kafamız net, 3 puan için oynayacağız.

BENFICA'YI YORUMLADI

"Benfica bu sene ligde de iyi gidiyor. Oyuncu bakımından iki takımın maçı olacak. Benfica köklü bir camia. Bu yıl da başarılılar. Oyuncuların gençliği acemilik yaratmaz. Aksine dinamizm olarak avantaj sağlar.

"KOLAY MAÇ OLMAYACAK"

Taraftarlarımızın desteğiyle birlikte 3 puan istiyoruz. Sabırlı olmalıyız, kolay maç olmayacak. Umarım bu kez kazanırız. Zor maç olacak, sabırlı oynamamız gerekiyor. Oyuncularımdan takımı sahiplenme duygusunu bekliyorum. Taraftarlarımızın desteği gidişatı etkileyecektir. Benfica maçını düşünürek oyuncu götürmemezlik yapmadım. Son maçta Tosic'te, Adriano'da Rhodolfo'da zaten sakattı. 4 tane maça bakarsak hiçbir rakibe ezilmedik. Hangi rakip olursa olsun biz futbol adına iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz.

KADRO NASIL OLACAK?

Oyuncuların son durumuna antrenmanda bakacağım. Yarınki maçta Rhodolfo, Aras, Talisca, Caner ve Ömer kadroda yok. 3 tane de sıkıntılı oyuncumuz var. 5 eksiğimiz var, elimizdeki kadroyu en iyi şekilde sahaya çıkarmaya çalışacağız.

MİLLİ TAKIM ELEŞTİRİSİ

Milli Takım'a giden oyuncularla ilgili konuşulması gerekiyor. Oyuncular sakatlanıp geliyorlar. Tosic, Milli Takım'da oynayarak hata yaptı. UEFA'nın bazı kriterleri tartışmaya açılmalı. Tosic tam olarak düzelmeden milli takıma giderek yanlış yaptı. Bugün bu durumun sıkıntısını yaşıyoruz.

UEFA'YA ELEŞTİRİ

UEFA'nın bazı değişiklikler yapması lazım. Biz bugün sadece gündüz idman yapabiliyoruz. Ya hava sıcak olsaydı."