Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar! Quaresma, Tolgay, Vida...

Şenol Güneş'ten önemli açıklamalar! Quaresma, Tolgay, Vida...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensupları ile bir araya geldi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın mensuplarıyla biraraya geldi. Güneş, sohbet toplantısında siyah-beyazlı ekipteki son gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı.

Güneş'in açıklamalarından öne çıkan satırlar şöyle:

TAKIMIN DURUMU VE TRANSFERLER

Beşiktaş’ın şu andaki durumu sadece saha sorunu değil. Takımın şu anki durumundan ben memnun değilim. Futbolcu da memnun değil, taraftar da.

Geçen sene fazlalıklar var dediğimde anlaşılmamıştı, şimdi daha iyi anlaşılıyor. Forvetimizin oyuna katkısı çok büyük. Hem oyunu zenginleştirecek, hem gol atacak. İnanıyorum buna.

Biz, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın aldığı oyuncuları alacak olsak eldekileri bırakmazdık. Mesela bütün yönetim bana dese ki “Medel’e 10 milyon teklif var, ne dersiniz?” Kulübün ekonomisiyle ilgili bir durum varsa verin derim. Gitmek isteyen oyuncu varsa gitsin.

Çok fazla oyuncu sattık. Üstelik başarılıyken gittiler. Bu doğru bir şey değil. 5-10 sene kalması lazım başarılı takım ve hocanın. Ama bizde 10 gün sonra ne olacağının garantisi yok.

ADEM LJAJIC

Adem Ljajic, beklediğimin alrında. Ondan daha çok şey bekliyorum. daha fazla katkı bekliyorum. İstediğim seviyede henüz değil. 

TOLGAY ARSLAN

Tolgay anlaşmış Fenerbahçe ile. Şener katkı sağlar. Şener de Alper de ikisi de olur. Ama bunların maliyeti de önemli. Alacağımız oyuncu külfetli olacaksa çözüm üretmeyiz.

Ben Şener ve Alper’in ikisini de tercih ederim ama oyuncuların anlaşmaları var. Aldığımızı oyuncu, verdiğimiz oyuncudan daha fazla alırsa sıkıntı yaşarız.

TOLGA ZENGİN VE GÖKHAN TÖRE

Tolga Zengin ve Gökhan Töre’nin affedilme durumu, yarından sonra konuşulacak şey. Mesela Tolgay’ın Fenerbahçe ile anlaştığını biliyoruz. Ama Tolga ve Gökhan Töre için böyle bir şey yok.

Tolga Zengin ile ilgili 1-2 senedir böyle şeyler konuşuluyordu. Ben kendisi ile bir sıkıntı yaşmadım. Kaptan olduğu için de gitmesini istemedim.

senolgunes_1.jpeg

VİDA VE ROCO

Transferde dün Vida işi açıldı. Kapanmıştı. Ne olacağı belli olmuyor. Bu saatten sonra alınacak oyuncuyu doğru bulmuyorum. Vida ve Roco’nun gitme ihtimali var. Bu saatten sonra transfer istemem. Gelenin adapte sorunu olacaktır.

Roco’yu eksik görüyorum. O yüzden o bölgede Necip veya Medel’i oynatıyoruz. Benim bildiğim Vida kaldı. Ama ne olur bilemem son gün. Quaresma dışında giden olmaz diye düşünüyorum.

QUARESMA

Ricardo Quaresma %90 gitti. Yerine o kalitede kimi alacağız? Ricardo kalsa, Babel kalda ilk önce onları oynatırdım. Babel, bu sene beklediğimizin altında oynadı. Var ama verim yok. Bu yüzden de gitmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. 

Quaresma’nın benimle ilgili bir sorunu yok. Bugün de idmana çıktı. Kal ya da git demem. Yönetim de bana gitme ihtimali olduğunu söylüyor. Para konusu olabilir, o konuya da ben girmem.

senolgunes_2.jpeg

RYAN BABEL

Quaresma ve Babel’in gidişi ile farklı bir oyun ortaya çıkacak. Daha önceki oyun kötü değildi ama belli bir oyun oynamak zorunda kalıyorduk. Babel çok iyi bir oyuncuydu. Mutlu olduğu zaman iyi performans gösterdi. Mutlu değildi, gitmesi gerekiyordu.

ORKAN

Orkan’ı isteyen de aldıran da benim. Sana sıra gelmez, git oyna dedim. Ama gittiği her yerde bize şikayet geldi.

ERZURUMSPOR MAÇI VE ENZO ROCO

Erzurumspor maçında stopere neden Enzo'yu almadın diyorlar. Enzo'nun taşıyacağını düşünmedim. Çünkü rakip santrafor hareketliydi. Ama önde olsaydık Roco'yu oyuna alabilirdim.

senolgunes_3.jpeg

BURAK YILMAZ

Burak’ın hem oyunca katkı sağlayacağını düşünüyorum, hem de gol atacağını düşünüyorum. Ancak maç temposunu henüz yakalayamadı.

NEGREDO

Negredo’yu sezon başında ben göndermedim. Siz tersini yazdınız ama öyleydi. Beşinci hafta, oynarken gitti.

YENİ SÖZLEŞME

Yönetim bana sözleşme yapmak istediğini söyledi. Fakat 3 sene çalışmak istiyoruz diye bir konuşma geçmedi. Resmi olarak teklif olmadı. Sözlü olarak teklif oldu. Zaten hep bir aradayız. Benim süremle ilgili, sözleşmem bitene kadar buradayım. Ruh olarak bir şey değişmez. İş olarak motivasyonumda bir sorunum yok.

Monaco bizim zamanımızda nasıldı? Çok iyiydi. 500-600 milyona oyuncu sattılar, şimd neredeler? Böyle olsun diye söylemiyorum. Fenerbahçe sezon başında oyuncularını para için bıraktı. Şimdi daha çok harcadılar. Bu iş, planlama işi.

MİLLİ TAKIM

Ben burada mutluyum. Herşey güzel. Benim Beşiktaş’tan sonra çalışabileceğim en iyi yer ise milli takım olur.

MUHAYER OKTAY

Muhayer Oktay iyi oyuncu ama tarzı Ljajic ve Oğuzhan’a benziyor. Bu iki isim varken hemen ilk 11’e girmesi kolay değil. Mesela aynı yetenekte genç bir stoper olsaydı, 11’e girme ihtimali daha yüksek olurdu.

TRABZONSPOR

Ben Trabzon’da doğmuşum, büyümüşüm, diyorlar ki, büyükler arasında saymamışım Trabzon’u. Bunu söyleyen kendini büyük görmüyor demek ki.

Etiketler :