Serdar Ali Çelikler: "Grup performansı için tebrikler"

Serdar Ali Çelikler: "Grup performansı için tebrikler"

Habertürk Gazetesi Spor Yazarı Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş-Bayern Münih maçını kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - Kurada Bayern Münih çıktığı anda turun sonucu belliydi. Beşiktaş’ta bu gerçeği belki de sadece Fikret Orman farketti ama takımdaki herkesten yorumculara kadar hemen herkese sirayet eden “Bayern’i eleriz” hayali Beşiktaş’ın ligde bu kadar puan kaybına sebep oldu. İlk maçın 17. dakikasında Vida atılınca o maç orada bitti. 5-0’lık skorla da zaten belli olan turun durumu ortaya çıktı. Dünkü maç formalite anlamı taşısa da Beşiktaş’ın özelliklerini gösterebileceği bir 90 dakikayı barındırıyordu. Şenol Güneş’in çok sevdiğim bir tavrı var. Bu tür maçlardan, eşleşmelerden önce hep şunu diyor: “İyi oyun oynamak zorundayız. İyi futbol seyrettirmek istiyoruz.”

Sonuçlardan bağımsız olarak Güneş’in bu ‘iyi oyun’a açtığı kredi beni etkiliyor. Bayern rövanşına da böyle bakmaya çalıştım. Yoksa bir sonuç beklediğimizden değil. Vida-Pepe ve Tosic’in yokluğunda Şenol Hoca, Talisca ve Babel’i de yedekleme tercihine gitmişti. Tolga Zengin eldivenleri almıştı. Pektemek belki de son kez Şampiyonlar Ligi’nde sahaya çıkıyordu. Sahadakiler istekli; ‘hadi, oynayalım’ arzulu ama epeyce uyumsuzlardı. 12-13. dakikalardan sonra neredeyse yarı sahayı geçememeye başladılar. 2. yarının hemen başında 2. gol de gelince sanki rahatladılar. Tüm negatif enerji boşaldı. Love da golü atınca seyirci yeniden “taraftar” haline geldi. 84’teki gol skorla alakalıydı sadece; tribünler çoktaaan eğlenmeye başlamışlardı zaten.

Beşiktaş harika bir Şampiyonlar Ligi macerası yaşadı. 14 puan toplanarak, deplasmandan puan alınarak grup lideri olarak çıkmak gibi bir dizi rekorların sadece Beşiktaş’a ait olarak kalması pek muhtemel. Sadece 1 yıl önce uzuuun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmiş bir ekip geçen yıl son maçta yıkıcı bir sonuç almasına karşın 3. olup UEFA’ya devam etmişti. Bu sene rekorlarla grup lideri çıkılar. Yani geçen yıldan birkaç derece daha iyilerdi. Şimdi hedefleri Avrupa maceralarında bu seneki seviyeyi zorlamak olmalı. Bu vesile ile Oğuzhan Özyakup’un sınıf atlayamayacağının belli olduğu da, 14 yabancının da bilhassa bu mücadelelerde ne kadar fayda sağladığı da anlaşılmıştır diye düşünüyorum. Şenol Hoca ve öğrencilerini gruptaki başarıları için tebrik ederim. Artık lige dört elle sarılacaklardır ki, bu Beşiktaş’tan ziyade rakipleri için handikaptır.

MEDEL

Mükemmel oynadı. Her yere yetişmeye çalıştı.

LENS

Yine etkisizdi. (Habertürk/Serdar Ali Çelikler)

Etiketler :