"Sergen Hoca; nedir bu işin sırrı, anlatsana..."

"Sergen Hoca; nedir bu işin sırrı, anlatsana..."

Milleyet Gazetesi yazarı Şansal Büyüka, bu haftaki yazısında Galatasaray - Beşiktaş derbisiyle alakalı bir yazı kaleme alırken Sergen Yalçın'dan da övgüyle bahsetti.

Ajans Beşiktaş - İşte Şansal Büyüka'nın bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı:

"Beşiktaş kaybederse cepten yiyecek, Galatasaray kaybederse şampiyonluk gidecek

Galatasaray için “ya hep, ya hiç”; Beşiktaş için “yanıma yaklaşmayın” maçı... Beşiktaş’ın takım oyunu, Galatasaray’ın bireysel yaratıcılığı var. İmparator Fatih Terim, kendi kadar akıllı, belki daha da akıllı Sergen Yalçın karşısında...

Galatasaray ip üstünde oynayan cambaz; Beşiktaş keyifle koltuğuna kurulmuş, purosunu tüttüren tüccar gibi... Galatasaray, ipten düşebilir; Beşiktaş, en kötü purosunu söndürebilir. Galatasaray için “ya hep ya hiç”; Beşiktaş için “yanıma yaklaşmayın” maçı... Şöyle bir bakıyorum, hatta herkes gibi maçı kafamda oynuyorum:
KALECİLER: Galatasaray‘da Muslera çok iyi, ancak Beşiktaş’ın genç Ersin‘i performans olarak Muslera kadar iyi...
BEKLER: Galatasaray‘da Linnes, Şener, Sarachhi, Ömer Bayram, kim oynarsa oynasın, Beşiktaş‘ın iki beki Rosier ile N’Sakala çok daha iyi... Hem hücumda, hem savunmada çok daha etkili...
STOPERLER: Vida bir numara... Sezon başı sallandı, sonrasında süper oynuyor. Welinton idare eder. Galatasaray‘da Donk-Marcao ikilisi de öyle... Fark olursa, o farkı Vida yaratır.
ORTA SAHALAR: Beşiktaş‘ta sağ kenardaki Ghezzal‘ı tek geçerim. Mutlaka öldürücü ortaları, köşelerden toz alan şutlarını deneyecektir. Solda N’Koudou, ifade yerindeyse dirildi, çok hızlı, içeri giriyor, iyi vuruyor. Benzer özellikleri Babel de taşıyor. Markör olarak Galatasaray‘da Taylan - Gedson Fernandes, Beşiktaş‘ta Atiba-Josef de Souza... Bir taraf daha ağır basıyor diyemem.
FORVETLER: Galatasaray’da alternatif fazla... Kerem, Halil, Mustafa, Falcao... Gençlik, ustalık, hepsi bir arada... Ayrıca gole çok yakın adam Emre Akbaba... Gerek duyulursa hızıyla Onyekuru... Beşiktaş‘ta Larin kariyer rekorunu aştı, gidiyor. Ama ne olursa olsun Aboubakar aranıyor. Golcülerde sayısal fazlalığı ve çeşitliliği nedeniyle kılpayı Galatasaray...
OYUN: Beşiktaş panik yapmıyor, kolay baskı yemiyor, oyunda devamlılığı var. Galatasaray‘ın devamlılığı yok, çoğu zaman baskı yiyor, bireysel hatalar yapıyor. Beşiktaş‘ın takım oyunu, Galatasaray‘ın kişisel yaratıcılıkları var.
HOCALAR: İmparator Fatih Terim, kendi kadar akıllı, belki daha da akıllı Sergen Yalçın karşısında... Hoca hamleleri önemli... Bu maç özelinde oynadığın kadar, rakibin oynamasına izin vermediğin kozları daha da önemli...
SONUÇ: Beşiktaş kaybederse cepten yiyecek, Galatasaray kaybederse şampiyonluk gidecek.

Doğrusu budur

Fatih Terim dedi ki, “Beşiktaş‘a kaybedersek, kenara çekilir şampiyonluğunu alkışlarız.” Beşiktaş Kulübü bildirisinde dedi ki, “Beşiktaşlı duruşumuz var, rakiplere saygılıyız. Şampiyon olursak kutlayacağımız yer bellidir.”
Doğrusu budur... Yakışanı budur... Büyüklük budur...

Hatanın büyüğü Galatasaray lehine

Fatih Hoca ile Babel, VAR‘dan iptal edilen gol için maç sonrası eleştiri getirdiler. Haklılar, gol niye iptal edildi, anlayan olmadı. Ama aynı VAR, Gedson Fernandes‘in Candeias‘ı hastanelik eden darbesine de “pas” geçti. Fernandes, kırmızı görse bu hafta Beşiktaş maçında yoktu. VAR hata yaptı ama, hatanın büyüğünü Galatasaray lehine yaptı.

Kimi tutarsınız?

Galatasaray; Beşiktaş’ı yenerse, Fenerbahçe‘nin şampiyonluk ihtimali artacak.
Beşiktaş; Galatasaray‘ı yenerse Fenerbahçe ikinciliği ve Şampiyonlar Ligi’ni sağlama alacak.
Fenerbahçeli olsanız kimi tutarsınız; Galatasaray mı, Beşiktaş mı?

Durmuyor, doymuyor

Beşiktaş 1-0 öne geçiyor; ikiyi arıyor...
Beşiktaş 2-0 öne geçiyor; üçü arıyor...
Beşiktaş 3-0 öne geçiyor; dördü arıyor...
Beşiktaş durmuyor, doymuyor.

Kara gün dostu

N’Koudou sezonun büyük bir bölümünü ıskalamıştı.
Aboubakar sakatlandı, Larin sakatlandı.
Koca sezon yatan N’Koudou sahneye çıktı.
Kara Kartal‘a “kara gün” dostu oldu.

Zengin ve fakirin aşkı!

Sergen Yalçın arkasına dönüp kulübeye bakıyor; oynatacak adam yok...
Fatih Hoca ile Emre Belözoğlu kulübeye bakıyor; oturtacak adam yok...
Fakirin aşkı ile zenginin aşkı gibi...
Sanki fakirin aklı, zenginin parasını yeniyor.

Nedir bu işin sırrı?

Futbolcu parlatmakta zirve yapan Şenol Güneş bile Larin’i adam edemedi...
Koca Beşiktaş Kulübü, Larin‘i satacak tek kulüp bulamadı.
İki yılda Beşiktaş’a iki kuruşluk yararı olmayan Larin, bu sezon pırlantaya döndü.
Sergen Hoca; nedir bu işin sırrı, anlatsana...