Sergen Yalçın: "Guardiola doğru söylüyor"

Sergen Yalçın: "Guardiola doğru söylüyor"

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, takımının başarısı konusundaki sorulara yanıt verdi ve eleştirilere gönderme yaparak “Çok paramız var, inanılmaz futbolcular aldık. Kazanmamızın nedeni para. Bu gerçek” ifadelerini kullandı.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi’nde Borussia Mönchengladbach’ı 2-0 yenerek tüm kulvarlarda üst üste 19. maçını kazanan City’de teknik direktör Pep Guardiola’ya maç sonrası bu başarının sırrı soruldu. Bu soruya cevap olarak, “Çok paramız var ve inanılmaz oyuncular aldık. Kaliteli oyuncular olmadan bu başarıya ulaşamazdık. Bu doğru” diyen Katalan çalıştırıcı, “Bu ekibin birlikteliği... Oyuncular fantastik ve inanılmaz bir iletişimleri var. Her maçı sadece kazanmak üzere oynuyorlar” şeklinde konuştu.

707 MİLYON DOLAR HARCADI

Pep Guardiola, başarılarına dair sorulan soruya bu şekilde ilginç bir cevap verse de Manchester City son 20 yılda oyuncular için 2.8 milyar dolara yakın bir para harcadı. Kulüp, 2016’da Pep Guardiola’nın gelişinin ardından İlkay Gündoğan, Gabriel Jesus, Leroy Sane, Bernardo Silva ve Riyad Mahrez gibi oyuncuların transferi için 707 milyon dolardan fazla para ödedi. Kulüp, Katalan çalıştırıcının gelişinin ardından en çok parayı ise son yıllarda defans oyuncuları için ödedi. Kyle Walker, Aymeric Laporte, John Stones, Ruben Dias, Joao Cancelo, Nathan Ake ve Benjamin Mendy için önemli rakamlar kasadan çıktı.

SERGEN YALÇIN: PEP HAKLI AMA BU SÖYLEM TÜRKİYE İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

“Guardiola doğru söylüyor. Paran varsa dünyanın en iyi, en teknik, işi bilen futbolcularını alırsın. Ki öyle yapıyorlar ve her turnuvada yer alıp karşılığını alıyorlar, şampiyonluklar yaşayarak harcadıkları paranın fazlasını çıkarıp kulübün ekonomik olarak büyümesini sağlıyorlar. Ama bu söylem Türkiye için geçerli değil.”

RIZA ÇALIMBAY: DOĞRU SÖYLÜYOR ÖNEMLİ OLAN PARAYI AKILLI KULLANMAK

“İyi oyuncu alıp büyük avantaj yakalıyorlar. Doğru söylüyor. Çok para olup da transferi doğru yapmazsan olmaz. O paraya kaliteli oyuncular alırsan iyi. Bir de aynı tip oyuncu alırsan olmaz. Önemli olan o parayı iyi kullanmak. Sürekli şöhret alırsan olmaz, asker oyuncu da alacaksın.” (Hürriyet)