"Sergen Yalçın ve Fatih Terim'i yediler!"

"Sergen Yalçın ve Fatih Terim'i yediler!"

Trabzonspor'un unutulmaz isimlerinden İskender Günen, bordo mavililerden Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'a; Abdullah Avcı'dan Fatih Terim ile Sergen Yalçın'a kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - Trabzonspor formasıyla 3 kez Süper Lig, 1 kez Türkiye Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı. Sol açıkta yaptığı birbirinden güzel hareketlerle 'Çalımcı' lakabını kazandı. Bordo mavililerin unutulmaz isimlerinden İskender Günen, 'Maskesiz Söyleşiler'e konuk oldu.

"BEŞİKTAŞLI YUSUF ABİ, FUTBOLU BİR BAŞKA OYNARDI"

-İdolünüz var mıydı?

Biz rahmetli Metin Oktay ve Turgay Şerenlerle büyüdük. Örnek aldığım futbolcu ise Beşiktaşlı rahmetli Yusuf (Tunaoğlu) abiydi. O benim için farklı biriydi. Onu Ankara’daki bir Ankaragücü-Beşiktaş maçında babamla birlikte tribünden izleme şansı bulmuştum. Yusuf abiyi, futbolu başka türlü oynayan biri olarak görüyordum.

"SERGEN YALÇIN'I BİLE YEDİLER"

- Neden teknik direktör olmayı tercih etmediniz?

Mizacım teknik direktörlüğe uygun değil. Yapamam…İnsanın kendini bilmesi diye bir şey vardır. Kaç yüzyıl önce adam yazmış; 'Kendini bil.' diye. Yönetici kimliğindeki insanların ne kadar yetersiz olduklarını gördüm. O insanlarla bir araya gelmek, oturup konuşmak kolay değil. Herkes her şeyi bildiğini sanıyor. Ama bu böyle değil ki. Çok para kazanma şansınız vardır. Paranız da vardır. Fakat futbol başka bir şey. Her şey başarı üzerine kurulu. Mesela Abdullah Avcı’nın Trabzonspor’a ilk geldiği günden bu güne bakın.. Nereden nereye değil mi? Üzerine koya koya geldi bugünlere…Bu kolay değil. Ama bizde yönetici kimliği her şeyi her zaman anında bekliyor. Başarı da olacak başarısızlık ta. Sergen Yalçın, geçen sezon Beşiktaş’ta iki kupa aldı. Bu sene ne oldu? Başarısız. Hemen yolla. Ya böyle bir hakkınız yok. Bunlar futbolun içinde var. Bırak sezonu bitirsin adam. Ondan sonra ver kararı. Bir yıl evvel başarıyı getirmiş. Sabret…Değiştirince ne oluyor? Aynı şekilde Fatih Terim. Tamam yanlışlar yaptı. Ama ligi bitirmeliydi. Gelen Torrent, Türkiye’yi tanımıyor ki? Şimdi gel de bu zihniyetteki yöneticilerle bir arada çalış. Bana absürt geliyor.

(Ajansspor)