Serhan Çetinsaya kulüp satın alıyor! Lucescu'yla görüştü

Serhan Çetinsaya kulüp satın alıyor! Lucescu'yla görüştü

Beşiktaş'ın eski Asbaşkanı Serhan Çetinsaya, Romanya Ligi ekiplerinden FC Universitatea Cluj'u satın alarak takımı Mircea Lucescu'ya emanet etmek istiyor.

Ajans Beşiktaş - Emeklilik kararı aldığı iddia edilen Rumen teknik direktör Mircea Lucescu için flaş bir iddia ortaya atıldı.

Romanya basınında çıkan haberlere göre, Sergio Ramos transferinde yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle Beşiktaş'taki Asbaşkanlık görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya, Romanya Süper Ligi takımlarından FC Universitatea Cluj'u satın alarak takımın başına Mircea Lucescu'yu getirmeyi ve her yıl Avrupa kupalarında mücadele eden bir takım yaratmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Romanya'ya giden, görüşmelerde ve incelemelerde bulunan Çetinsaya, Universitatea Cluj'un Petrolul Ploiesti ile oynadığı maçı stadyumdan takip etti.

Daha önce Romanya'da çalışmayı düşünmediğini söyleyen Lucescu'nun, Serhan Çetinsaya'nın teklifine nasıl yanıt vereceği ise merak konusu.

EMEKLİLİK İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

Dinamo Kiev'deki görevinden istifa ettikten sonra emeklilik kararı aldığı iddia edilen Mircea Lucescu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla bu iddiaları net bir dille yalanmıştı.

78 yaşındaki deneyimli teknik adamın emeklilik iddialarına verdiği yanıt şu şekilde:

"Emekli olma hikayesi nereden çıktı? Kulüp tarafından nasıl yorumlandı bilmiyorum. Bunu hiçbir zaman söylemedim. Sadece takımdan ayrılıyorum. Şimdilik ne yapacağımı düşünüyorum. Şu anda fiziksel olarak kendimi iyi hissediyorum. Emekli olmayı düşünmüyorum. Sağlığım çalışmama izin veriyor. Avrupa seviyesinde takımları çalıştırmak istiyorum."

MIRCEA LUCESCU'NUN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Kariyerinde Dinamo Bükreş, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bükreş, Inter, Galatasaray, Beşiktaş, Shakhtar Donetsk, Zenit, Romanya Milli Takımı, Türkiye Milli Takımı ve son olarak Dinamo Kiev gibi takımları çalıştıran Lucescu Ukrayna'da 8'i Shakhtar Donetsk 1'i Dinamo Kiev'le olmak üzere 9 Ukrayna Süper Ligi, 7 Ukrayna Kupası, 8 Ukrayna Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası şampiyonluğu olmak üzere toplamda 25 kupa kaldırdı.

Mircea Lucescu Süper Lig'de 2001-2002 sezonunda Galatasaray'la, 2002-2003 sezonunda ise Beşiktaş'la şampiyonluk yaşamış, 2000-2001 sezonunda ise Galatasaray'la bir de UEFA Süper Kupası zaferi elde etmişti.

Teknik adamlık kariyerinde 1195 maça çıkan Mircea Lucescu, bu maçlarda 689 galibiyet, 236 beraberlik ve 270 mağlubiyet yaşadı ve 1.93 puan ortalaması yakaladı. (Haber Global)