Serkan Akcan: "Göztepe’yi sindiren Talisca’nın golüydü"

Serkan Akcan: "Göztepe’yi sindiren Talisca’nın golüydü"

Fanatik gazetesi yazarı Serkan Akcan, Göztepe-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın sezon başlangıcı sancılı olabilir. Ligde 4 maç üst üste kazanamamak benim diyen büyük takımı yarıştan koparacak güçlü bir deprem yaratabilirdi. Beşiktaş o süreci küçük sarsıntılarla geçiştirirken Porto, Leipzig ve Monaco’yu yendi. Bu o kadar kolay bir iş değil. Geçen sezon kendi liglerinde şampiyon olan Real Madrid, Juventus, Chelsea, Bayern hepsi benzer süreci yaşıyor. Beşiktaş’ın çok tecrübeli bir kadrosu ve sürekli yenilenen hocası var. Alanya’dan sonra Göztepe deplasmanını kazanarak sadece yarışın içinde kalmadılar, ciddi ciddi toparlandıklarını gösterdiler. Şayet Şenol Güneş, Negredo ve Lens’i de bu yarışta hazır tutabilirse yılbaşına kadar ligin rengi değişebilir.

Talisca bunu da yaptı!
Öngörülemezlik, sadece Talisca için değil Beşiktaş için en doğru tanım sanırım. Talisca olmadığında Beşiktaş daha iyi savunma yapabilir ama hücumda da o oranda statik kalır. Göztepe’nin hocası Beşiktaş’ı kendi takımından çok daha iyi tanıyorken önlemler işe yaramıyorsa bu, kadronun ne kadar öngörülemez yeteneklere sahip olduğunu gösterir. Beşiktaş Tolgay’ın servisleriyle oyuna iyi başladı ama Göztepe’yi sindiren Talisca’nın golüydü. Babel ortayı yaptığından ceza sahası çizgisinin dışından sıçrayan Talisca falsolu bir kafa şutuyla golü attı.

Sessiz geldi, ses getiriyor
Babel geçen sezon devre arasının en sessiz transferiydi. Şampiyonluktaki rolü göz kamaştırıcıydı, bu yıl da Beşiktaş’a katkısı büyük. Dengeli, driplingi var, sağına düşürdü mü ağları buluyor. Sanırım bu konuda ligin en iyisi. Bu sezon tüm gollerini deplasmanda atması oyun yapısının göstergesi. Beşiktaş dışarıda daha geniş alanda oynuyor, tamamlanamayan ataklar açısından riskli bir oyun denebilir ama Babel gibi bir oyuncun varsa bu avantaja dönüyor. Göztepe’ye karşı Tolgay’ın sağ ve sol çizgiye attığı uzun paslar rakibin dengesini bozdu. Zeminden midir bilinmez ama Babel top kontrollerini iyi yapabilse maçı daha ilk yarıda bitirebilirdi.

Etiketler :