Serkan Akcan: "Klopp gibi başla, Avcı gibi bitir..."

Serkan Akcan: "Klopp gibi başla, Avcı gibi bitir..."

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Başakşehir'e mağlup oldu. Müsabakayı, Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Serkan Akcan değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - Başakşehir de Beşiktaş da geriden oyun kuran, pasla çıkan ve baskı kuran bir takımlar. Beşiktaş’ın çift santrforlu, merkezi düz geçip ön alan baskısına dayalı planına karşı Başakşehir’in uzun pas oyunu golü erken getirdi. Bunu kolaylaştıran Güneş’in Klopp tarzıydı elbette. Fakat Klopp gibi karşı pres yapmak için çok yüksek efor gerekir. Beşiktaş için bu efor ilk yarım saatte harcanmıştı bile. Beşiktaş’ın iştahını kıran önce Elia’nın attığı ama VAR’ın iptal ettiği uzun pas sonucu gelen gol, ardından da Epureanu’nun ağlara gönderdiği toptu. Tabelaya bakmazsak ilk yarı Beşiktaş’ın yeni tarzı tatmin ediciydi. Fakat Avcı, takımını 2014/15 sezonundaki ayarlarına döndürerek ikinci yarıyı domine etti. Topun karşısına geçti, iyi savunma yaptı ve mesafelerini koruyarak dağılmadan oynadı. Güneş, Klopp gibi başlayarak şah çekti, Avcı da 3 sezon önceki gibi maçı bitirerek rakibini mat etti. Başakşehir sadece ligimizin değil Avrupa liglerinin en az gol yiyen takımlarından biri. Bu müthiş bir istikrar ve elbette büyük bir antrenör başarısı.

Gecenin sorusu

Karius, ne zaman form tutacak? Elia’nın sayılmayan golü ve Epureanu’nun duran top golünde Karius’un hatası görmezden gelinemeyecek kadar büyük değil mi?

Maçın starı

Epureanu hücum çıkışlarında doğru pası tercih etti, rakip kaleye gitti, Başakşehir’in 3 şutundan 2’sine imzasını koydu ve golünü attı.

Maçın olayı

Başakşehir’in yine gol yemeden bir maçı bitirmesi. 11. hafta sonunda kalesinde sadece 4 gol gördü, tam 8 maçı gol yemeden bitirdi ve son 4 maçtır Mert’i geçebilen olmadı.

Kısa mesaj

Herkes o kadar kötü oynuyor ki, Başakşehir bu sezon da şampiyon olamazsa bir daha hiç olamaz. (Fanatik/Serkan Akcan)

Etiketler :