Serkan Reçber: "Ryan Babel'i anlamak lazım"

Serkan Reçber: "Ryan Babel'i anlamak lazım"

TRT Spor'da Serkan Reçber, Ryan Babel'e bazı konularda haksızlık yapıldığını söyledi.

Ajans Beşiktaş - Serkan Reçber TRT Spor'da Ryan Babel ile ilgili şunları söyledi:

"Babel'e haksızlık yapılıyor. Özellikle yabancı oyuncular bizim gibi duygusal değil. Türk oyuncunun sözleşmesi bittiğinde evladım sen bizim oyuncumuzsun. Devre arası olmasa bile sezon sonu beraberiz diyerek oyuncunun kafasındaki soru işaretini kaldırırsınız.

Yabancı oyuncular hep şunu ister. Ailesi buradadır. Çocuğunun okulu buradadır ve gelecek kaygısı istemez. Geleceğini görmek ister. Bundan dolayı Babel'i eleştiremem.

Babel neden bu parayı istiyor diye eleştiren arkadaşlarımızın da böyle düşünmesi gerektiğini söylerim. Performans, oyunculuk ve formu eleştirilebilir. Babel'in eleştirilmemesi gereken futbolculuğu ve mukavele istemesi eleştirilmemeli.

Babel bir gece rüyaya yatan ve ertesi gün kalktığında bu parayı isteyen bir oyuncu değil. Babel takımda alınan paraları bildiği ve gördüğü için, onların performansına bakıp kendi performansına bakıp değerlendirdiği için bu parayı istiyor. Niye bu parayı istiyor diye kızmamak lazım. Anlamak lazım.

Katılmayabilirsiniz ama anlamanız gerekir. Babel'i de böyle görmeniz lazım. Beşiktaş taraftarının ve camiasının Babel noktasında fikrini değiştirip, oyuncuyu desteklemeli. Beşiktaş'ın Babel'e ihtiyacı var çünkü."

Etiketler :