Shinji Kagawa'nın Beşiktaş'a transferine Almanlardan tepki!

Shinji Kagawa'nın Beşiktaş'a transferine Almanlardan tepki!

Beşiktaş'ın bu akşam Fenerbahçe derbisindeki en büyük kozlarından biri olacak Shinji Kagawa'yla ilgili olarak Alman basınında çok çarpıcı bir makale yayımlandı

Ajans Beşiktaş - 2019 yılının ilk derbisinde bu akşam Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak olan Beşiktaş'ta takımın en büyük kozlarından biri de Shinji Kagawa olacak.

Kara Kartal'ın Japon yıldızının sarı kart cezalısı Adem Ljajic'in yokluğunda mücadeleye ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Devre arasında Borussia Dortmund'dan sezon sonuna kadar kiralanan 29 yaşındaki futbolcuyu Alman taraftarlarsa bir türlü unutamamışa benziyor.

Son olarak Bundesliga ekibine yakınlığıyla bilinen "Fear The Wall" adlı internet sitesinde Kagawa ile ilgili çok çarpıcı bir makale yayımlandı. Teknik direktör Lucien Favre'ın sert bir şekilde eleştirildiği yazıda "Favre'ın saflığı sona ermeli" başlığı kullanılırken Kagawa'nın gönderilmesi hakkında da şu yorumlar yapıldı:

"10 numara pozisyonunda oynayabilen Kagawa'nın Beşiktaş'a kiralanması taraftarların büyük eleştirilerine neden oldu. Oysaki Kagawa, bu bölgede çok yararlı olabilirdi. Ama Favre, Kagawa'nın işleri kolaylaştırmasını sağlayacak oyun stilini hayata geçirmeye hazır değildi. Marco Reus ve Kagawa'nın oyun stilleri çok farklı. Kagawa, ön taraftaki oyuncular için pas geçişini sağlamaya odaklanırken Reus ise yaptığı koşularla arkadaşlarına alan açmayı ve şut çekmeyi hedefliyor. Bu durum da Favre'ın oyuna karşı ne kadar inatçı bir yaklaşım sergilediğini gösteriyor. O kadar ki oyuncuların form durumunu ve rollerini düzenleyip Kagawa'nın sorunsuz bir şekilde maç kadrosuna alınmasını sağlayamadı. Kagawa, skor anlamında daha çok katkı sağlayacak bir kaliteye sahipti. En azından bunu Maximillian Phillip'ten daha iyi yapacağı kesindi. Kagawa'nın 10 numara pozisyonunda oynaması, orta sahada topa daha çok sahip olunmasını ve Delaney'in daha iyi beslenmesini sağlayabilirdi." (Fanatik)