SON DAKİKA | Beşiktaş Mali Kongresi'nde yönetim, mali ve idari açıdan ibra edildi

SON DAKİKA | Beşiktaş Mali Kongresi'nde yönetim, mali ve idari açıdan ibra edildi

Beşiktaş Mali Kongresi Akatlar'da gerçekleştiriliyor. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Mali Genel Kongrede konuştu. Orman, "Beşiktaş yönetim kurulu olarak, buraya çıkan kimseyi biz aramadık. Kimseye bir önerge için bir şey söylemedim. Herkes gelsin, iradesini genel kurulda konuşsun dedim. Bundan doğal bir şey yoktur." 

"Bütün tribünlerimiz dolu teşekkür ediyorum. Ama bilmeniniz isterim kimseye özel bir muamele yapmadık. Herkes, bütün taraftarlarımız bizim için eşittir. Normal lig maçında 32 bin avrupa maçlarında 38 bin kişiye oynuyoruz ortalama. Bu yaz Vodafone Park'ta Shakira konseri yapılacak. Terör olaylarından dolayı erteledik bunları" 

"Manchester United gibi takımlar 1992 yıllarında Çin'e açıldı. Biz de buna başlayacağız, adım adım ilerleyeceğiz. Bizim için en önemli şeylerden biri maçlarımızın yurtdışında rahat erişilebilir olması. Schalke ile yapmış olduğumuz maçı 91 bin kişi izledi. Dikkat ediyorsanız artık dünyada uluslararası sponsorluklar doğudan gelmekte."

"Çin'de Beşiktaş tanıtımını düzenli olarak yapıyoruz. Yurtdışında açık hava reklamları verdik. 4 farklı ülkede Beşiktaş'ı tanıtmak için bunları yaptık. Azerbaycan'da da yaptıklarımızla gündem olduk. Beşiktaş dergisi sadece Türkçe çıkmıyor artık."

"2012'de gelirimiz: 153 milyon. Şimdi 678 milyon. Rakiplerimiz 2012'de 305 milyon. Şimdi onlar 435 milyon. Biz 678 milyon."

"Beşiktaşlılık duruşunun dünyada herkesin bildiği bir kulüptür bu. Ya siyah olduk ya beyaz olduk. Beşiktaş duruşunu herkese gösterdik. Beşiktaş gücü yetenin değil hakkı yetenin kulübü oldu. Bize kimsenin gücü yetmez."

"Twitter ve Facebook'ta 1 numarayız. Instagram'da 1 Numarayız. Kadın takipçilerimizle %19'luk bir yüzdeyle 1 numarayız. Beşiktaş'ın takipçi sayılarında hiçbir işinde olmadığı gibi sahtekarlık yok"

"365 gün Beşiktaş için çalışıyoruz. Bu Beşiktaş bizim Beşiktaşımız. İnşallah seviyeyi olabildiğince yükseltme gayreti içinde oluruz. Hepimiz bunun gayreti içindeyiz."

Yönetim Kurulu üyelerinin konuşmalarının ardından söz tekrar Fikret Orman da...

"Sermaye artırımını yapmak için krediyi nasıl aldığımızı biz biliriz. BJK TV'de daha önce divanlar yayınlanıyor muydu? O zaman niye çıkıp konuşmadınız? Bakın sayın kaç tane kamera var burada. Herkes çekiyor. Burada gizli saklımız mı var? Kapalı kapılar arkasında konuşacaklarına BJK TV'ye çıkıp konuşsunlar. 2012'de Beşiktaş ekonomik durumda iyi olsaydı görevi bize vermezdiniz. Ben kötü bir şey yapmıyorum. Sizi temsil etmek için gece gündüz çalışıyoruz."

"Beşiktaş'ı sattırmayız diyorlar! Allah Allah? Kim satıyor, nerede görünmüş? Beşiktaş, Beşiktaşlılarındır. Kim satıyor arkadaş kulübü? Ben burada oturup herkese tek tek cevap veriyorum. Seyit Ateş ben sana kötülük yapmadım. Hayatımda sana kötülük yaptıysam yönetici yaptığım içindir."

"UEFA'da 19'un üzerinde dava vardı, şimdi duyuyor musunuz böyle bir şey? Otobüslerle kulübe hacize geldiler. 'Ödemeyeceğim kardeşim' dedim. Şimdi davayı kazandık, o paraları alacağız."

"Stadı olmadığı gibi takımı olmayan kulübe stat yaptık, suçlu mu olduk ya? Antalya ve Trabzon Stadı'na harcanan paralarla bizim stadımızı karşılaştırıyorlar. Yahu bir araba var 30 bin TL, bir araba var 1,5 milyon TL."

"Eğer denetlemek istiyorsan gel denetle. Beşiktaş'ta her şey şeffaftır. Ben kulüpte kime ne ödeme yapılır bilmem. Herkesin görevi farklı."

"2006'da Şeref Nasır Divan Başkanlığı yapıyordu. O gün divana kulübün üyesi olmayan insanlar alındığında niye konuşmadın? Aday olmak isteyen çıksın. Daha iyi yapabilecek bir şeyiniz varsa çıkın söyleyin. Stadı yaptık suçlu ilan edildik. Sermaye artırımına gittik biz suçlu olduk. Bizim yaptığımız işlerden biz tenkit ediliyoruz."

"Fiorentina ile Wolfsburg Gomez'in satışını sponsorluk üzerinden yapmışlarsa biz onu nasıl bulacağız? Bizim elimizde sözleşme var. Sözleşmede 7 milyon Euro yok. Ne demek istiyorsunuz yani 7 milyon Euro'yu biz mi götürdük? Çıkın, söyleyin. Biz bu kadar onursuz, şerefsiz miyiz?"

"Bizim hocamız dünyanın en iyisidir. Namuslu adamdır, bir kötü huyu var, bir konuya takıldı mı.... O takılmasın diye Olağanüstü Divan Kurulu kararı aldık. Karar verip, önümüze bakmak istedik."

"Devre arası transferleri en başarısız olduğumuz konu. Geçen sene devre arası Ryan Babel iyi bir transferdi ama şanssızlık olabilir. Art niyetli yaptığımız bir şey yok."

"Daha evvelde söyledim. Demirören gökten veya ihtilalle falan gelmedi. İnkar etsenizde içinizde ona oy verenler var. Bende Yıldırım Demirören'le Beşiktaş konusunda hiç anlaşamamışımdır. Gece ile gündüz gibi fark var. Demirören seçimle geldi. 1 defada gelmedi 3 defa geldi."

"Bizim bir tek hesabımız var. Bu görev bitecek. Görev bittiğinde ve buraya geldiğimizde itibar görelim. Seçilmiş başkanımızı, yönetimimizi ihraç eden kulüp olmamızı istemiyorum. Bu oylanacak bir şey değil. Bize ulaşılan dilekçe var, yönetim kurulunda tartışacağız. Siyasi bir sorumluluksa da onu üstümüze alırız."

"Beşiktaş'ın borcunu ödemek için gelmedik çünkü o borcu biz yapmadık. Biz de şampiyon olmak ve sevinmek istiyoruz. Bu sene futbol takımını yüzde 50 daha daraltalım dersek, vizyonsuz denecek, oyuncu almadı denecek. Gelen paralar nereye gidiyor? Eve götürüyoruz!"

Fikret Orman'ın konuşmasının ardından oylama yapıldı. Beşiktaş Mali Kongresi'nde yönetim, mali ve idari açıdan ibra edildi.

 

Etiketler :