SON DAKİKA | Tahkim Kurulu, Quaresma için kararını verdi!

SON DAKİKA | Tahkim Kurulu, Quaresma için kararını verdi!

Tahkim Kurulu, 5 maç ceza verilen Quaresma için Beşiktaş'ın yaptığı itirazı değerlendirdi. Kurul kararını açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Tahkim Kurulu, PFDK tarafından 5 maçlık men cezasına çarptırılan Ricardo Quaresma için Beşiktaş'ın yaptığı itirazı değerlendirmek için saat 14:30'da toplandı. Toplantı sonucu kurul kararını verdi.

Tahkim Kurulu, Quaresma'nın 5 maçlık cezasını onadı ve Beşiktaş'ın yaptığı "erteleme" talebini de reddetti.

İşte Tahkim Kurulu'nun Quaresma hakkındaki açıklaması:

Beşiktaş, Mertcan Çam'ı 885 bin dolara transfer etmiş
Beşiktaş, Mertcan Çam'ı 885 bin dolara transfer etmiş

Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo ile ilgili, PFDK'nın 06.03.2018 tarihli E.2017-2018/718 K.2017-2018/846 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Duruşma talebinin reddine,

- Erteleme talebinin reddine,

- Beşiktaş A.Ş. Kulübü'nün futbolcusu Ricardo Andrade Quaresma Bernardo'nun ihraç öncesi rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, olayın oluş şekli dikkate alınarak FDT'nin 12.maddesinin uygulanması suretiyle 1 resmi müsabakadan men ve 4.500,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43.ve 35/4. maddeleri uyarınca 4 resmi müsabakadan men ve 17.500,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 5 resmi müsabakadan men ve 22.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına, oyçokluğu ile karar verilmiştir.

NE OLMUŞTU?

PFDK'nın Ricardo Quresma'ya 5 maç men cezası vermesinin ardından harekete geçen Beşiktaş, cezanın indirimi için Tahkim Kurulu'na başvurmuştu. Beşiktaş, "Quaresma eylemi ağır tahrik altında gerçekleştirdi. Josef de Souza ve Mehmet Ekici olayın içinde yer almalarına rağmen disipline sevk edilmedi. Quaresma saha içinde eylemi tek başına mı yaptı? Neden iki maddeden dolayı sevk gerçekleştirildi" gerekçeleri ile itiraz etmişti.

Etiketler :