"Son Truva, Atina'da"

"Son Truva, Atina'da"

Sözcü Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Ali Aydın, Olympiakos - Beşiktaş maçının öncesini ve sonrasını, maç sırasında yaşananlarını gazetesinde yazdı. Yazının başlığı ise enteresan: Son Truva, Atina'da

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Turu son 16 ilk maçında Pire'de Olympiakos ile 1-1 berabere kalmasından daha çok konuşuldu, Beşiktaş taraftarının Karaiskakis Stadı'na sızması. Mücadeleyi Pire'de takip dene deneyimli Beşiktaş muhabiri Ali Aydın da olayları kendime has üslubuyla gazetesinde şöyle aktardı:

"Maç öncesi Yunan halkı bile Beşiktaş'ı favori gösteriyordu. Ezeli rakip Panathinaikos'lular da Beşiktaş'ı tutuyordu. Maç günü gelip çattığında ise beklediğim gibi bir ortam olmadı. Oysaki bana anlatılan başkaydı. Öyle ateşli bir taraftarı, holiganları, sahaya hükmeden grupları falan yoktu Olympiakos'un. Hele Beşiktaş'ın golü sonrası iyice sustular. Bizler tribünde golü yediğimizde dahi kendimizden emindik. Ve tabii ki 'Turkish Truvalılar'. Yasağa rağmen sponsor ve rakip tribünlerden alınan biletlerle stada giren Beşiktaşlılar, İstiklal Marşı ile başladı, İzmir Marşı ile çıktı. İstanbul diye bağırdılar. Tüm bunların Yunanlıları deli ettiğini gördük. Pek çoğu sinirden kudurdu. Hatta Osmanlı'ya edilen Yunanca küfürlere, 'İzmir' diye bağırılması tribün maçını bize kazandırdı. Maç sonu 30 Yunanlı'nın saldırıp yıkamadığı ama kalçasından bıçaklanan Beşiktaşlı dışında olumsuzluk yaşayan taraftar da olmadı. 10 dikişle İstanbul'a dönen o taraftar için avantajlı skordan başkası da yalandı."