"Son yıllardaki en büyük sürpriz! Barcelona gibi başladı..."

"Son yıllardaki en büyük sürpriz! Barcelona gibi başladı..."

Beşiktaş, Süper Lig'in üçüncü haftasında Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybetti.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Antalyaspor'a 3-2 kaybetti. Beşiktaş, bu yenilgi ile Vodafone Park'ta ilk kez bir lig maçından puansız ayrıldı ve 45 maçlık iç saha serisi de bozulmuş oldu.

Akşam Gazetesi Spor Yazarı Mustafa Sapmaz, karşılaşmayı değerlendirdi;

Beşiktaş, Barcelona gibi başladığı maçın ilk yarısını kalesinde üç gol görerek kapattı. Oynanan futbolu tabelayla kıyasladığınızda son yıllardaki en büyük sürpriz bu olabilir.

Şenol Güneş, erken bir Tolgay-Gökhan değişikliği ile Adriano’yu sol beke, Caner’i sol açığa, Babel’i Negredo’nun yanına çekerek maçı bir orta açma yarışına çevirdi.

Antalya skor 0-0’ken Beşiktaş’ı uzun topa zorladı. Yakaladıkları toplarla hızlı çıkarak, Beşiktaş’ın zaafından üç gol buldu.

Üç maçtır üst üste deplasmanlarda oynayan Beşiktaş’ı, belki de en rahat oynayacağı maçta yediği bu şok gollerle mental olarak en zorlandığı maçı oynamak zorunda bıraktı.

Şenol Güneş’in “Ben Beşiktaş’ım” diyerek yaptığı, orta sahada savunmacı sayısını azaltıp hücumcu sayısını artırması, cesur hareketti. Bu artıydı. Fakat bu oyun, geride ceza sahasına yerleşen Antalyasporlu oyuncuların işine gelen şişirme ortalara döndü. Bu eksiydi.

Beşiktaş’ta kaliteli orta yapan isimlerinin olduğunu bir kez daha gördük. Ancak aynı kalitede ortalara kafa vuracak isimlerinin olmadığını bir kez daha gördük. Negredo ve sonradan yanına yerleşen Larin ceza sahası içindeki kalabalığın arasında kayboldu. En iyi kafa topuna çıkan Pepe’ydi. Gol attı. Dahası o topları indirip pozisyon yarattı.

Tehlike yarattıkları anlarda da Boffin’e takıldılar.

Birçok Beşiktaş taraftarı oynanan mücadeleci oyundan, takımın maçı alma isteğinden ve girilen pozisyonlardan mutludur.

Fakat kendi düzenlerinden çıkarak yüksek ortalarla oynadıkları bu oyun yerine, ceza sahasına pasla girerek oynasalar skor üretmekte daha becerili olacaklarını düşünüyorum.

Maçı bitiren on birin orta sahasında Adriano ve Oğuzhan ikilisi vardı. Bu takdir edilecek, alınan doğru bir risk. Fakat Beşiktaş sistemini bozmadan sabırla oynamalıydı. Maç yorgunluğu ile birleşince skoru dengelemeleri mümkün olmadı.