Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıkladı! Kupa finallerine e-bilet sistemi...

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak açıkladı! Kupa finallerine e-bilet sistemi...

Yeni sezonda tribünlerdeki düzen ve huzurun sağlanması için yapılması gerekenler, Spor bakanı Osman Aşkın Bak’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı.

Ajans Beşiktaş - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın merkez binasında yapılan toplantıya Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü ile Jandarma Genel Komutanı’nın yanı sıra futbol, basketbol, voleybol ve hentbol federasyonlarının başkanları katıldı.

Toplantı sonunda konuşan Osman Aşkın Bak, "Müsabakaların risk analizlerini yapacağız. Kupa finallerinde e-bilet sistemini uygulayacağız. Güvenlik sorununa bir an önce çözüm getirmemiz gerekiyor. Teknolojik kabiliyetimizi artırmak konusunda da çalışmalarımız olacak." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Özellikle son 2 sezonda olaylar ve olaylara karışanlarda azalma var. Sadece saha içi taşkınlıklar değil, aynı durum sosyal medyada da geçerli. Oraya da el atacağız. En fazla seyircimizin centilmen şekilde maçı izlemesi bizim en büyük hedefimizdir. Bu olayı bir istisna olarak kabul ediyoruz. Tüm taraftarları cezalandıramayız." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "6222 sayılı kanunda revizyona gidilebilir. Temel amacımız şiddetin ortadan kalkması. Samsun'da oynanan son maçtaki tahkikat devam etmektedir. 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır." dedi.

Etiketler :