Süper Lig'deki kâr/zarar tabloları belli oldu. Beşiktaş zirvede

Süper Lig'deki kâr/zarar tabloları belli oldu. Beşiktaş zirvede

Süper Lig'in son 5 sezonunda kulüplerin transferdeki kâr/zarar tabloları belli olurken satışta Anadolu takımları şahlandı, zirvede yine Kartal kaldı.

Ajans Beşiktaş - Mali açıdan sancılı bir süreç geçiren Beşiktaş, son yıllarda yaptığı transferlerle dikkat çekiyor... Fabri, Marcelo, Dusko Tosic, Atınç Nukan, Matej Mitrovic, Ersan Adem Gülüm, Jose Sosa, Demba Ba, Cenk Tosun gibi isimleri satan Beşiktaş, en çok kar eden takımlar sıralamasında ilk sırada yer alıyor.

Süper Lig'in son 5 sezonunda kulüplerin transferdeki kar/zarar tablosu belli olurken, Anadolu ekipleri kasaya koyduğu parayla listede üst sıralara geçti. Ligde en çok kar eden kulüp 28 milyon Euro ile Beşiktaş oldu.

PAŞALI TREZEGUET VE DIAGNE

Ancak transferde en çok kar eden kulüpler listesine baktığımız zaman daha çok Anadolu kulüplerinin olduğunu görüyoruz. 2. sırada ise transfere bu sezon hiç bonservis bedeli ödemeyen Kasımpaşa bulunuyor. Listedeki 3. takım ise 7 milyon Euro kar ile Yeni Malatyaspor olurken, 4. ekip ise 6.1 milyon Euro'luk kazançla Alanyaspor oldu…

Kasımpaşa geçtiğimiz sezon Mbaye Diagne'yi 13 milyon, Trezeguet'yi de 10 milyon Euro'ya satarak 2 transferle kasasına tam 23 milyon Euro koymuştu. Kasımpaşa Diagne’yi bonservis ücreti ödemeyerek kadrosuna katarken, Mısırlı futbolcu Trezeguet'yi 2 milyon Euro'ya takıma katmıştı.

YENİ MALATYASPOR'UN YABANCILARI

Yeni Malatyaspor'un yurt dışından bulup getirdiği, daha sonrasında ise sattığı futbolcular Khalid Boutaïb, Danijel Aleksic ve Okechukwu Azubuike 7,3 milyon Euro kasasına koydu. Malatyaspor'un son 5 sezonda yaptığı transferlerle birlikte kasasında kalan para ise 7 milyon Euro.

İŞTE EN ÇOK KAR EDEN KULÜPLER

Beşiktaş | +27.8 milyon Euro

Kasımpaşa | +23 milyon Euro

Yeni Malatyaspor | +7 milyon Euro

Alanyaspor | +6,1 milyon Euro

Trabzonspor | +4,4 milyon Euro

(Asist Analiz)