Süper Lig'e çıkan iki takım belli oldu

Süper Lig'e çıkan iki takım belli oldu

TFF 1. Lig'de 33. hafta maçları oynanırken Spor Toto Süper Lig'e çıkma heyecanı yaşandı.

Ajans Beşiktaş - Lider Çaykur Rizespor deplasmanda Ümraniyespor'u 1-0 mağlup etti ve Süper Lig'e yükseldi. Ankaragücü de deplasmanda GM Manisaspor'u 3-0 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Ümraniyespor evinde Çaykur Rizespor'a mağlup oldu ve 58 puanla 3. sırada kaldı ve play-off'u garantiledi. Play-off'u garantileyen diğer takım ise Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalan Boluspor oldu.

Eskişehirspor, Adana Demirspor, Denizlispor ve Samsunspor arasında geçen düşme hattındaki inanılmaz yarışta ise kaybeden Karadeniz ekibi oldu. Deplasmanda Giresunspor’a 2-1 yenilen Samsunspor, Eskişehirspor’un Boluspor karşısında 2-0 geriden gelip 2-2 berabere kalması, Adana Demirspor’un Altınordu’yu 1-0’la geçmesi ve Denizlispor’un Adanaspor’u 5-0 yenmesinin ardından ligden düşen son takım oldu. Daha önce de Gaziantepspor ve Manisaspor, TFF 1. Lig’den düşmeyi garantilemişti.

İkili averajda Samsunspor’a üstünlük kurmayı başaran Denizlispor, ligde kalma başarısı gösterirken, Samsunspor önümüzdeki yıl 2. Lig’de mücadele edecek son takım oldu.

Play-off'a kalma şansını son maça bırakan takımlar ise şöyle;

Gaziantepspor BB
Altınordu
BB Erzurumspor

İŞTE 33. HAFTA SONUÇLARI:

Ümraniyespor-Çaykur Rizespor: 0-1
Grandmedical Manisaspor-MKE Ankaragücü: 0-3
Denizlispor-Gaziantepspor: 5-0
Gazişehir Gaziantep-Balıkesirspor Baltok: 0-1
Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Tetiş Yapı Elazığspor: 4-1
Adana Demirspor-Altınordu: 1-0
İstanbulspor-Adanaspor: 3-0
Eskişehirspor-Boluspor: 2-2
Akın Çorap Giresunspor-Samsunspor: 2-1

.