"Takımda çok pozitif bir ortam var"

"Takımda çok pozitif bir ortam var"

Beşiktaş Sompo Japan ve Milli Takım Başantrenörü Ufuk Sarıca, BeIN Sports'ta konuştu.

Ajans Beşiktaş - Ufuk Sarıca, BeIN Sports'ta şu ifadeleri kullandı: "Dönem dönem 3 numaraları 4 yapacağız. Bunu her zaman kullanmayacağız ama neden olmasın. Kısa 5'liyle her takım oynayabilir. Elimizdeki oyuncu grubunun en verimli halini sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Dönem dönem Cedi ve Erkan'ı 4 numarada kullanabiliriz. Alan paylaşımı kolay olmuyor ama elmizdeki malzemeyi adapte etmeye çalışıyoruz. Daha kısa bir beş ile oynayacağız. Furkan'ı uzun olarak kullanacağız.

Açıkçası zorlandığımız bazı kısımlar var. Takımlarında başrol olmayan oyuncularımızın melekelerle ilgili sıkıntıları olabiliyor. Bakınca bu kararları verebilecek Bobby Dixon en büyük kozumuz. Cedi 4 numarada olunca rakibe sıkıntı yaratabiliriz. Furkan Korkmaz çok büyük bir yıldız olacak. Önemli bir topsuz oyun yeteneği var. Onu kullanabiliriz. Melih'in çok önemli şut özelliği var. O verimleri alabildikçe doğru kararlarla skorları bulacağız.

Bobby Dixon çok iyi bir oyuncuya evrildi. Kaybetmediği en önemli özellik, antrenman kaçırmaması. Onunla çalışmaktan çok mutluyum. Ülkeyi çok seviyor. İyi bir şehirde yaşıyor. Çok pozitif bir ortam var takımda. Bu kadar kısa sürede gerçekten buralara gelen milli takımı görmemiştim.

Esas dikkate alıması gereken husus milli takımda zaman kısıtlı. Kulüp takımlarında 8-9 haftalık süreçte oyuncuların gelişimini artırabilirsiniz ama burada zaman sıkıntısı var.  Defans kısmıyla hücum kısmıyla basketbolumuzu ne kadar ilerlettik benim için bu önemli. Kağıt üzerinde kimin favori olduğu önemli değil. Bugün 2015 Avrupa Şampiyonası'na dönersek İspanya gruptan çıkamayacaktı neredeyse ama kupayı kazandılar.

Grubumuzda çok kuvvetli takımlar var. Ev sahibi avantajımız var. Ama gruplar içinde en sıkıntılı olabilecek grup bizim grup. Günlük düşünmemiz lazım. Her maçı kazanmak için sahaya çıkmalıyız. Beşiktaş'tan örnek verirsem, bir sürü Euroleague takımını geride bıraktık. Bir sürü Türk oyuncu ile başardık bunu. Furkan ve Cedi gibi değerlerimiz var. Oynayacağımız 5 kişiyle rakip takım oyuncularına üstünlük kurmaya çalışacağız. Bunu başarabiliriz."

Etiketler :