Taraftarlardan "Bayern" isteği

Taraftarlardan "Bayern" isteği

Siyah beyazlı taraftarlardan, UEFA’nın men cezası nedeniyle Avrupa’ya taraftar götürmeyen Beşiktaş yönetimine: “Yasağı kaldırın. Olay çıkmaması için biz de gereken her şeyi yapmaya hazırız.”

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş taraftarları Bayern Münih deplasmanına gitmek için yönetimin koyduğu yasağın kaldırılmasını istedi. Alman ekibi Beşiktaş’a 14 Şubat 2018’deki UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçı için 3 bin 700 adet bilet ayırdı. Ancak Beşiktaş yönetimi, UEFA’nın 2 yıl ertelediği 1 yıllık Avrupa’dan men cezasına uğramamak için gruplarda olduğu gibi bu maça da taraftar götürmeyeceğini açıkladı. Fakat gerek Avrupa, gerekse Türkiye’deki siyah beyazlı taraftarlar Bayern maçı için kulübün kararından vazgeçmesini istedi.

BAŞKAN RİSK ALMAYA SICAK BAKMIYOR

Başkan Fikret Orman ile de görüşecek olan taraftar temsilcileri,  “Maça taraftarlar alınsın. Kulüple birlikte çalışarak saha dışında ve içinde herhangi bir taşkınlık veya olayın çıkmaması için ne tür tedbir gerekiyorsa birlikte alalım” diyecek.

Başkan Orman’ın ise risk almaya pek sıcak bakmayacağı öğrenildi. Geçen sezon Avrupa Ligi’nde oynanan Lyon-Beşiktaş maçında çıkan taraftar olaylarından sonra UEFA, Beşiktaş’a 1 yıl Avrupa’dan men cezası vermiş ancak cezayı 2 yıl ertelemişti. Benzer bir olayın tekrarı halinde ceza devreye girecek. Diğer yandan ceza henüz CAS tarafından onanmadı.

GRUP MAÇLARINA GİDEMEDİLER

Beşiktaş taraftarları Şampiyonlar Ligi’ndeki 3 grup maçına da organize şekilde gidemedi. Kulüp de bilet almadı. (Hürriyet)

Etiketler :