Tarihçi Vehbi Vakkasoğlu, Beşiktaş’ın neden tutulması gerektiğini açıkladı

Tarihçi Vehbi Vakkasoğlu, Beşiktaş’ın neden tutulması gerektiğini açıkladı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ramazan ayına özel yayınlanan Sahur Sohbetleri programına katıldı

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fox Tv'de yayınlanan Sahur Sohbetleri programına konuk oldu. Başkan Fikret Orman'a sorular Twitter üzerinden #SahurSohbetleri hashtagine gönderilecek. 

İşte Fikret Orman'ın konuşmalarından satırbaşları:

"O kadar kavram kargaşası var ki... Şehit nedir? Önce bunu bilmemiz gerekiyor. Bizim stadımız için de gazi stadı mı diyorlar. Binalardan şehit olmaz. Şehit insandan olur. Bizim dinimizde niyet esastır. Ne niyetle yaptığınla alakalıdır."

"Din için, Allah için yapılan şehitlik, şehitlik mertebesidir. Vatanı, namusunu, ibadetini ve ülkeni korumak için yapılandır şehitlik."

Transferle ilgili olarak, "Zor bir sezona giriyoruz. Türkiye'nin ekonomik durumlarına göre transferler şekillenecek. Son zamanlarda dövizin yükselmesi bütün planlarımızı revize etmemize sebep oldu. Beşiktaş Türkiye'nin en önemli kulübü." dedi.

Kul hakkıyla ilgili Orman: "Buraya gelmeden önce iftara yetişmeye çalışıyorduk. Bir yola girdik kamyon duruyor yolda. Korna çaldım. İftara geç kalacağız. Bizi 10-15 dakika bekletti ve geç kaldık. Bence bu kul hakkıdır ama ben hakkımı helal ettim tabii. Oruç, Allah için tutulur. Yapılan her şey Allah içindir. Şekilcilik bizim dinimizde günah bir şeydir. Birileri bir şeyler desin diye ibadet yapılmaz." dedi.

"Spor insanları mutlu etmek için yapılan bir şey. Bizim işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek. Maçları kazanırsın, kaybedersin...Yarın Çorum'daki Beşiktaşlılarla iftar yapacağım. Haftaya Van'a gidiyorum. Bizim işimiz bu Beşiktaşlıları mutlu etmek. Başka takımlardan da çok arkadaşımız var."

Tarihçi, yazar Vehbi Vakkasoğlu, Beşiktaş’ın neden tutulması gerektiğini açıkladı. Vakkasoğlu, "Takım tutacaksanız Beşiktaş'ı tutun. Renklerinin hikayesi var. Cepheye gittiklerinde siyah giymişler. Zaferden sonra tekrar renklerine dönmemişler beyazı eklemişler. Onun için milli bir ruh var."

yyjy.jpg

 

Etiketler :