''Tarihi geri dönüşün ilk çığlığı...''

''Tarihi geri dönüşün ilk çığlığı...''

Vodafone Arena'da 3-3 berabere kalan Beşiktaş-Benfica maçı bugünkü gazete ve yazarların bir numaralı gündem maddesi durumunda...

Beşiktaş'ı yazan yazarlar arasında Hürriyet gazetesi yazarı Kenan Başaran da vardı.

İşte Başaran'ın bugünkü köşesinden öne çıkan satırlar:

"Senaryolar değişmişti. Bu kez kadro zaafı olan Beşiktaş'tı. Benfica ise, ideal 11'e kavuştuğu gibi futbol olarak da tavını bulmuştu. Ben, kendi senaryomda ‘1 puan iyidir’i yazmıştım. Çünkü 5. maçlara gelindiğinde grubun en iyisi Benfica olmuştu. Bu takımdan erken gol yememek lazım, ama ne yazık ki bir değil, 3 gol yenildi. Çünkü takımın sigortası Atiba, dünkü çocuk gibi acemi, hücumda tüm umutların bağlandığı Aboubakar ise, uyumsuzdu.

(...) Savunmayı ön alanda kuran Benfica, kanat ayaklarıyla çizgiye basarak oyunu enlemesine genişletirken, hücumda da içeriye çok iyi kat edip istemediği kadar golü buldu ve maçı yarım saatte bitirdi. Öyle mi? Hayır. Takım soyunma odasına giderken tribün ısrarla geri çağırdı. İşte tarihi geri dönüşün ilk çığlığı orada atıldı.

Şenol Güneş de yaptığı değişikliklerle, 4’ü, 5’i de yemeyi göze alıp bir golün peşine düştü. Haftalardır eleştirdiğim Cenk Tosun, Semedo’nun golünü de gölgede bırakıp sessizliği bozdu diyeceğim, ancak tribün o 1 dakikadan sonra hiç susmadı ki…

Bu maçı tribünden izlediğim için daha fazla işin teknik ve taktiğine giremeyeceğim. Atmosfer buna el vermedi. Kusura bakmayın ama duygusal olmak zorundayım. Helal olsun size siyah beyaz Kartallar... Bana “Benfica maçı ilk yarım saatte bitirdi” diye yazdığım ilk 45’teki yazımı çöpe attırdınız."