TARİHTE BUGÜN | 15 yıl sonra Eskişehir'de gelen şampiyonluk!

TARİHTE BUGÜN | 15 yıl sonra Eskişehir'de gelen şampiyonluk!

36 sene önce Türkiye 1.Ligi (Süper Lig) 34 üncü ve son hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor'u hükmen mağlup ederek 1981-82 sezonu şampiyonluğunu kazandı.

Ajans Beşiktaş - Sezonun son maçında Beşiktaş şampiyon olabilmek, Eskişehirspor ise kümede kalabilmek için kazanmak zorundaydı. İşte bu atmosferde, Eskişehir Atatürk Stadı'nda Talat Tokat'ın hakemliğinde oynanan karşılaşmada Siyah-Beyazlılar 2-1 önde iken yan hakem Hüseyin Karaca tribünden atılan bir taşla yığılıp kaldı. Maçın hakemi Talat Tokat ve yardımcıları maçı tatil edip, yumruklar arasında soyunma odasına kaçtılar ve Futbol Federasyonu Beşiktaş’ı hükmen galip ilan etti. Bu sonuçla Eskşehirspor Türkiye 2.Ligi'ne düştü. Ayrıca Eses'lerin sahası 4 maç kapatıldı.

Bu olaylı ve Beşiktaş'ın 15 yıl aradan sonra 4 üncü şampiyonluğunu kazandığı maçta Eskişehirspor, Çetin Aslan - Selahattin Örçüm, Burhanettin Beadini, İsmail Arca, Gani Gümüşcan - Ender Konca (Dak.46 Ali İhsan Silin), Serdar Eroy, Burhan Söğütlü - Hüdai Doğu, Ömer Kaner, Zafer Tüzün; konuk Beşiktaş ise Adem İbrahimoğlu (Dak.46 Rasim Kara) - Samet Aybaba, Ulvi Güveneroğlu, Mehmet Ekşi, Kadir Akbulut - Rıza Çalımbay, Ziya Doğan, B.Haluk Serenli - Necdet Ergün, Ali Kemal Denizci, K.Haluk Çakar kadrolarıyla mücadele ettiler. Siyah-Beyazlıların gollerini 32 ve 73.dakikalarda Ziya Doğan, ev sahibi takımın tek golünü ise 51.dakikada Zafer Tüzün attı.