TARİHTE BUGÜN | 4 Kasım 2004

TARİHTE BUGÜN | 4 Kasım 2004

Vicente del Bosque'yi takımın başına getiren Beşiktaş, UEFA Kupası'nda gidebildiği yere kadar gitmek için İnönü Stadı'nda İspanyol takımı Athletic Bilbao'yu ağırladı.

Siyah-beyazlılar karşılaşmaya Ramazan Kurşunlu, Emre Aşık, Ahmet Yıldırım, Çağdaş Atan, Juanfran, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Okan Buruk, Sergen Yalçın, Ali Güneş, John Carew 11'iyle başladı.

26. dakikada Ali Güneş'in golüyle 1-0 öne geçen Beşiktaş, ilk devreyi bu skorla tamamladı. Ancak ikinci yarıya hızlı başlayan Bilbao, 49'da Santiago Ezquerro ile eşitliği yakaladı. 61'de Sergen Yalçın'ın yerine İbrahim Akın'ı oyuna alan del Bosque ise karşılaşmanın gidişatını değiştirdi. Değişikliğin 2 dakika sonrasında, 63. dakikada John Carew Beşiktaş'ı bir kez daha öne geçirdi. İbrahim Akın ise 89. dakikada attığı golle skoru belirledi: 3-1

Beşiktaş taraftarı karşılaşmaya 11'de başlayan kaleci Ramazan'a büyük destek vermiş ve karşılaşma öncesi kendisini "Ramazan Ramazan Ramazan, 11 ayın sultanı Ramazan" şeklinde bağırarak tribünlere çağırmıştır.

ramazan-kursunlu.jpg