TARİHTE BUGÜN | Efsane 100. Yıl kadrosundan 5-0'lık galibiyet

TARİHTE BUGÜN | Efsane 100. Yıl kadrosundan 5-0'lık galibiyet

Beşiktaş 15 sene önce bugün 8 Şubat 2003'te Kocaelispor ile karşılaştı.

Ajans Beşiktaş - Efsane kadro bu maçtan tam 2 ay önce Galatasaray'ı devirip, liderliğe oturmuş, bir hafta önce de erteleme maçında Kadıköy'de Fener'i perişan edip Galatasaray ile puan farkını 5'e çıkarttı. İlk yarıdaki maçı mucizevi şekilde kazanan Beşiktaş, Kocaeli'ye büyük bir moral ve yeni transfer Giunti ile gitti.

Kocaelispor, tribünün desteği ile maça etkili başlasada 10. dakikadan sonra oyundan düştü. Daha 14. dakikada Ahmet Dursun Kaan Dobra'yla güzel bir ver kaç yaptı ve ilk maçın aksine golü erkenden bulup Kartal'ı 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Beşiktaş yer alıyor, art arda kaçan net pozisyonlar gelecek farkın habercisi oluyor. Maçın diğer kırılma anı ise 57. dakikada İlhan'ın üst üste tekmeler yemesiyle gelişiyor. Hakeme itiraz etmesine küfürlerle karşı veren Kocaeli tribünü İlhan Mansız'ı hırslandırarak en büyük hatayı yapıyor. İlhan beş dakika içinde iki gol atıp Kocaeli tribününü susturuyor ve maçı da farklı bir boyuta taşıyor

İlhan'ın golleri üstüne 70. dakikada, Daniel Gabriel Pancu'nun yerine oyuna giren yeni transfer Federico Giunti, 5 dakika sonra ilk maçında ilk ve son golünü attı skor 4-0 oldu. Sergen'in topuk pasıyla Tayfur golü atıyor ve sonucu belirliyor.

Kartal bu sonuçla bir maç eksiği bulunan Galatasaray'ın önünde puan farkını 8'e çıkartıyor