TFF, tazminat ödemek istemiyor!

TFF, tazminat ödemek istemiyor!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in görevine son verilmesinin yankıları artarak sürüyor.

Ajans Beşiktaş - Özellikle İmparator’un alacağı belirtilen 3.5 milyon Euro’luk tazminat konusu gündemdeki sıcaklığını korurken, Türkiye Futbol Federasyonu kaynaklarından kafa karıştıran bilgiler geldi.

TFF yetkilileri, sözleşmedeki “erken fesih tazminatı” maddesine rağmen Terim’e bu ücreti ödemeye yanaşmıyor. Tüm Türkiye’nin merakla beklediği konu cuma günkü yönetim kurulu toplantısında karara bağlanacak.

Büyük tartışmalara neden olan ücretle ilgili TFF yetkilileri, konunun henüz karar aşamasında olduğunu belirttiler. Kurmaylar, federasyonun tazminat ödemeyi istemediğini ancak cuma günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında kesin kararın verileceğini ifade ettiler.

ÇOK KONUŞULAN O MADDE: ERKEN FESİH TAZMİNATI

Fetih Terim’in çok konuşulan sözleşmesinde yer alan erken fesih noktası ise şöyle. Kontratın TFF tarafından tek taraflı bitirilmesi halinde (Terim’in açıklamasında belirttiği gibi) federasyon fesih tarihinden sözleşme bitimine kadar (15 Kasım 2018) olan ücreti “erken fesih tazminatı” olarak ödemekle yükümlü.

Yani tecrübeli teknik adam, kalan 15 ayda herhangi bir takım çalıştırmaması halinde aylık 291 bin Euro’dan toplam 4 milyon 365 bin Euro’yu cebine koyacak.

YÖNETİM KURULU TOPLANTISINDA DİKKAT ÇEKEN SONUÇ:
BİR KİŞİ BİLE ‘KALSIN’ DEMEDİ

Fatih  Terim’in ayrılık sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu’nda yaşanan süreç de dikkat çekici. Terim’le ilgili kararı vermek için yapılan yönetim kurulu toplantısındaki oylamada üyelerin tamamının İmparator’un takımdan gönderilmesi yönünde oy verdiği ortaya çıktı. Yani Terim’in, büyük umutlarla getirildiği Türkiye Futbol Direktörlüğü görevine oy birliğiyle son verildi. (Habertürk)

Etiketler :