TFF'den açıklama!

TFF'den açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu, resmi sitesinden bir açıklama yayınladı ve çıkan haberleri yalanladı.

Ajans Beşiktaş - TFF tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde;

"Çeşitli gazete ve haber sitelerinde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, PFDK ve Tahkim Kurulu tarafından verilen kararlardan Yönetim Kurulu Üyelerimizin bireysel olarak sorumlu tutulmaya çalışıldığı ve bilinçli olarak gerçek dışı bildirimlerle kamuoyunun yanlış yönlendirildiği görülmektedir.

Daha önce müteaddit kereler belirtildiği üzere söz konusu kararlar, bir tek Yönetim Kurulu Üyesi tarafından değil, Yönetim Kurulu veya Disiplin Müfettişleri tarafından yapılan sevk işlemi üzerine bağımsız Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilmekte, yine bağımsız Tahkim Kurulu kararları ile kesinleşmektedir. Bu nedenle gerçek dışı haberlere ve bu asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyunun dikkatine saygılarımızla sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu"

İşte TFF’nin yaptığı açıklamaya neden olan haber:

Quaresma'ya sportmenliğe aykırı yerine "saldırı var" ibaresiyle 5 maç ceza almasında rol oynayan Güreli, Caner'i görüntüden 6 maç men etmişti. Aynı eylemi yapan Emre Belözoğlu'ya ceza çıkmadı

Bu sezon Futbol Federasyonu tarafından en ağır cezalar alan Beşiktaş aleyhine verilen kararın perde arkası detaylarına AMK ulaştı. Siyah-beyazlı kulübün eski yöneticisi Hüsnü Güreli'nin TFF'de başkanlığını yaptığı Hukuk Kurulu'nun Caner Erkin ve Ricardo Quaresma'ya verilen cezalarda rol oynadığı ortaya çıktı. İlk darbe Başakşehir maçında geldi. Caner'e verilen karar hakem raporunda olmamasına rağmen Güreli, "Arkasından sert el kol hareketi yaptı" diye başarılı futbolcuyu PFDK'ya sevk etti ve ceza kaçınılmaz oldu.

İtiraza bakılmadı

KUPADAKİ Fener derbisinin ilk maçında kırmızı kart gören Ricardo Quaresma için kantarın topuzu kaçtı. Siyah-beyazlı yönetim, sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 1 maç ceza beklerken Güreli'nin başında olduğu Hukuk Müşavirliği, "Saldırı var" gerekçesiyle Portekizli yıldıza 5 maç men ceza verdi. Beşiktaş, Tahkim Kurulu'na yaptığı itiraz diğer kararlar gibi TFF'den geri döndü ve siyah-beyazlılar ligde Q7'den yoksun kaldı.

Emre'yi affetti

BEŞİKTAŞ, böyle cezalar alırken şampiyonluk yolundaki rakiplerinden Medipol Başakşehir'e aynı tarife uygulanmadı. Atiker Konyaspor deplasmanında hakem Halis Özkayha'ya sert bir şekilde küfreden Emre Belözoğlu'na PFDK tarafından herhangi bir ceza çıkmadı. Görüntülerde tecrübeli futbolcunun küfrettiği net bir şekilde görüldü. Ancak Caner'e verilen cezanın karşılığında Emre, Güreli'nin ekibinden affedildi.

İhracı istendi

HUKUKÇU olan Hüsnü Güreli, aynı zamanda Yeminli Mali Müşavir. Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören'in yönetiminde bulunan Güreli, 2012'de TFF'de Demirören'in başkanlığa geçmesinin ardından Hukuk Müşavirliği'nde görevlendirildi. Divan Kurulu geçen günlerde Güreli'nin de içinde bulunduğu TFF'deki Beşiktaşlı isimlerin tasviyesini siyah-beyazlı yönetime sundu.

M.Ekici'ye ceza yok!

BEŞİKTAŞ yönetimi, kupadaki Fener derbisinin ilk maçında çıkan olaylarda Mehmet Ekici'nin yaptığı hareketin görüntüsünü TFF'ye iletti. Ancak hukuk kurulunun Ekici'ye herhangi bir yaptırım uygulamadan tek suçlunun Quresma'nın ilan etmesiyle siyah-beyazlıların bu girişimi de sonuçsuz kaldı.

Yanlış hesap Bağdat'tan döner

SİYAH-beyazlı kulübün Hukuktan Sorumlu Yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, AMK'ya çok özel açıklamalar yaptı. "Maça çıkmama kararımız nettir, geri dönüş yok" diyek Mahmutyazıcıoğlu şunları söyledi: "Beşiktaş'ın menfaatlerini hukuki olarak savunmaya devam edeceğiz. Fenerbahçe derbisiyle ilgili tekrar kararının iptal edilmesi için Tahkim Kurulu'na başvurdu. Yanlış hesap, Bağdat'tan döner. Bizim bu başvurumuzun Divan Kurulu'yla yaptığı istişarelerle bir ilgisi yok. 'Beşiktaş'ın hakları neden savunulmuyor' diye yapılan algının önüne geçmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Tahkim'in hukuki bir kara vereceğine inancımız tam." (Sözcü/Ali Aydın)

 

Etiketler :