Toshack'tan Süleyman Seba, Şampiyonlar Ligi ve Beşiktaş açıklamaları!

Toshack'tan Süleyman Seba, Şampiyonlar Ligi ve Beşiktaş açıklamaları!

John Benjamin Toshack Tivibu Spor'a konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - John Benjamin Toshack ve Nihat Kahveci TBTŞov yeni bölümünde Tivibu Spor ekranlarına geldi. Toshack Beşiktaş'taki zamanları ve Süleyman Seba hakkında konuştu.

21 yıl önce Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde PSG'yi yendiği maçtan konuşan Toshack, "Beşiktaş için büyük bir yenilikti. İnönü'de yaşadığım en önemli akşamlardandı." ifadelerini kullandı.

"Biz antrenörlerin hep kötü dönemleri olmuştur. Beşiktaş'taki o dönemimde küçük çaplı kavgalarım, problemlerim olmuştu. Yeni bir ülke ben yabacıydım, adapte olmak istiyordum. Alışkanlıklara, İstanbul'a, Türkiye'ye... Aslında çok eğlendim bir sürü insan tanıdım. Başkan değiştikten sonra yeni başkan Süleyman Seba ile harika bir ilişki kurduk. Ne büyük adam o. Beşiktaş kulübünün tarihi adına. Sonrasında Serdar Bilgili'yle iyi bir ilişkimiz olmuştu. Hasan Arat'la da. Beşiktaş'ta gayet iyi olduğumu düşünmüşlerdi, ikinci gidiyorduk." 

"Galli ve İspanya'dan gelen bir adam olarak şunu söylemek isterim ki, Süleyman Bey ile farklı mentalitelere sahip olduğumuz için her ikimiz içinde zor bir dönemdi. Serdar Bilgili'yle aramızda bir köprü kurmuştuk. Bir danışman gibiydi. Onunla küçük fikir ayrılıklarına düşüyorduk. Serdar çok önemli bir şahıstı. Süleyman Seba'ya çok büyük bir saygım vardı. Restoranı vardı, havalimanına giden yolda. Arada sırada takılırdık. Tabii kesinlikle Beşiktaş tarihi açısından mükemmel bir adam. Ben onun sayesinde buralara geldim bunu belirtmeden geçemem. Çok zekiydi. Sanki kafamın içindekileri okur gibiydi. Bu adama çok şey borçluyum."

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih eşleşmesi hakkında konuşan Toshack, "İki ayaklı karşılaşmalarda ne olacağını bilemezsin. Beşiktaş taraftarının ateşi çok etkileyecek sonucu İstanbul'da. Umarım Beşiktaş geçer turu. Beşiktaş Bayern'i elerse sürpriz olur. Çok fazla şeye bağlı. %62'ye %38 oran veriyorum." dedi.

Son olarak bir şey demek ister misiniz? sorusuna Toshack, "Fenerbahçe güzel, Galatsaray çok güzel... ama en büyük Beşiktaş!" dedi.

Etiketler :