Tyler Boyd: "Ligi durdurmak doğru karardı"

Tyler Boyd: "Ligi durdurmak doğru karardı"

Beşiktaş'ın Sergen Yalçın ile yükselişe geçen isimlerinden Tyler Boyd, ülkesi ABD'nin basınına röportaj verdi

Ajans Beşiktaş - Tyler Boyd, Türkiye'deki son durumu anlatırken, Galatasaray maçına da değindi.

"BU KÜLTÜRÜ SEVİYORUM"

Türkiye'de taraftarlar ıslıklamaya başladığında, rüzgar esiyor gibi oluyor, hissediyorsun. Bu inanılmaz. Çok tutkulular ve bir futbolcu için harika bir atmosfer oluşturuyorlar.  Yenik duruma düştüğünde ise zorlaşabiliyor çünkü sokakta eleştirilmeye başlıyorsun. Ama iki türlü düşünmek lazım, kazandığında da dünyanın en harika duygularından biri oluyor. Bunu seviyorum, bu kültürü seviyorum. İnsanları, bu tutkuyu seviyorum.

"BAŞKA BİR MAÇA BENZEMİYOR"

Galatasaray maçı sezonun en büyük maçıydı. Hafta boyunca farklı hissediyorsun, şehrin o havada olduğunu anlıyorsun. Başka bir maça benzemiyor. Sosyla medyada, şehirde insanlar bizi cesaretlendiriyor ya da bize kazanmamız gerektiğini söylüyor. Tam bir çılgınlık, hafta boyunca maçı yaşıyorsun. Sonra maça geldik ve statta kimse yoktu.

"SEYİRCİSİZ OLMASI İLGİNÇ"

Seyircisiz olması ilginç bir duygu. Türk taraftarlar, dünyanın en çılgın taraftarları ve onlar olmayınca bir anda 1000'den sıfıra iniyor ortam, en gürültülü kalabalıktan hiçbir şeye inmesi de garip.

"ODAKLANMAYA ÇALIŞTIK"

Futbol taraftarlar olmadan aynı değil, futbolu futbol yapan, taraftarlar. Aksi takdirde sadece idman oluyor, gerçekten. Biz yine de olabildiğince odaklanmaya çalıştık.

"LİGİ DURDURMAK DOĞRU KARARDI"

Galatasaray maçından 5 gün önce, tüm ligler erteleniyordu ve biz ne olacağını bilmiyorduk. Büyük bir maç vardı ve hazırlanmaya çalışıyorduk. Ancak tüm yaşananlar da kafamızın bir köşesinde duruyordu. Sahaya çıkıp, kimsenin olmadığını gördüğümde aklımdan çok şey geçti. Bİr noktada güvenliğin en büyük öncelik olduğunu ve ne kadar güvenli durumda olduğunu merak ediyorsun. Ligi durdurmak ne kadar acı verici olsa da, kendi güvenliğimiz kadar başkalarının da güvenliğini düşünmeliyiz. Ligi durdurmak doğru karardı.

"SANIRIM SON MAÇIM OLACAK"

Maça çıkana kadar, oynayıp oynamayacağımızı bilmiyorduk ama ben elimden geleni yapmaya çalıştım. Bu maçın uzun süre oynadığım son maç olabileceğini düşündüm. Depoda hiçbir şeyin kalmasını istemedim ve her şeyimi verdim. Sanırım uzun süre boyunca oynadığım son maç da bu olacak.

"OBI MIKEL'İ ANLIYORUM"

Obi Mikel'in neden ayrıldığını anlıyorum. Aile önemlidir, futboldan daha önemliyid ve ailesinden uzak olduğu için ayrılmak istedi. Ben de ailemden uzağım ancak burada kalıyorum. Sınırlar kapatıldı, ayrılamam. Gidersem de dönüşümde sorun yaşarım, şu anda kalmak zorundayım. Evde olabildiğince fit kalmaya çalışıyorum.

"ÖNLEMLER ALINDI ANCAK..."

Beşiktaş gerekli önlemleri aldı ancak yaşananları göz ardı etmek zordu. Ligi durdurmak en doğru karar. Futbol, Türkiye'de çok önemli ve birçok insanı bir araya topluyor. Biz insanlara evlerinde kalmalarını ve sorumluluk sahibi olmalarını söyleyebiliriz şu anda. (Sporx)