Ücretsiz maske E-Devlet başvurusu nasıl verilir? Devletin dağıttığı maskelere başvuru ekranı

Ücretsiz maske E-Devlet başvurusu nasıl verilir? Devletin dağıttığı maskelere başvuru ekranı

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımına başlanmıştı. Yaşanan yoğunluğun ardından başvurular e-devlet'ten yapılabilinecek. E-devlet ücretsiz maske sipariş takibi nasıl yapılır?

Milyonlarca kişinin merakla takip ettiği konu hakkında detaylı bilgi haberimizde... Dünya çapında salgını devam eden corona virüse karşı her geçen gün yeni önlemler alınıyor. Devlet, maskesiz dışarı çıkma yasağı kararı aldı. Durum böyle olunca ücretsiz maske dağıtımının yapılacağı da duyuruldu. Peki ücretsiz maske nasıl alınır, nereye başvurmak gerekir?

ÜCRETSİZ MASKE KİMLERE VERİLİR?

Ücretsiz maskelerin, 20-65 yaş arasındaki her vatandaşa ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklanmıştı. Özellikle internet üzerinde maske sipariş et ptt, maske sipariş et e-devlet, maske sipariş et ücretsiz, maske dağıtımı, maske e-devlet başvuru ve maske ptt dağıtımı arama kelimeleri öne çıkıyor. İşte merak edilen konuların yanıtları...

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL - NEREYE YAPILIR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞ TAKİBİ NASIL YAPILIR?

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapılıyordu. Son dakika değişikliğinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak.

Aşağıdaki resimde de görüleceği üzere sizlerden T.C. Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, Ad Soyad bilgisi istenmektedir. Kendinize sipariş verirken Ailenizden Kişi ya da Kişilerin T.C. Kimlik Bilgilerini de girerek onlara da sipariş verebilirsiniz.

Ücretsiz maske temini için, aile üyelerine ait bilgileri basvuru.turkiye.gov.tr adresindeki formda doldurmanız yeterli olacak. Vatandaşlarımızın her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Maskeleriniz, PTT Kargo ile ücretsiz olarak adresinize getirilecektir.

E - DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALIRIM?

Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin kartı) ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. Bunun yanı sıra üzerinde “e-Devlet Kapısı şifresi almaya yetkilidir” ibaresi olan vekalet ya da ilgili adli birimlerce temin edilmiş vesayet belgesi aracılığıyla da PTT şubelerinden şifre temin edilebilmektedir.

MASKE NE ZAMAN GELİR?

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası Türkiye'de marketlerde. toplum ulaşım araçlarında ve pazarlar maske takmak zorunlu hale getirildi. Ücretsiz maske siparişini yaptıktan sonra açılan ekranda sipariş onay kodu gülmesi gerekiyor. Bu kod ile beraber ePTTAVM üzerinden sipariş durumunuz kontrol edebilirsiniz. 3 ya da 5 gün içinde sipraiş size ulkaşamsı bekleniyor.