UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş - Fenerbahçe eşleşmesi olabilir mi?

UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş - Fenerbahçe eşleşmesi olabilir mi?

Fenerbahçe'nin grubunu ikinci sırada bitirmesi, Beşiktaş'ın da liderlik şansının olması akıllara "Acaba bir sonraki turda eşleşebilirler mi?" sorusunu getirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın muhteşem bir geri dönüşle Sarpsborg'u 3-2 yenmesi sonrasında I Grubu'nda işler karıştı. Siyah - beyazlı takım, Vodafone Park'ta oynyacağı Malmö maçı öncesi liderlik hesapları yapmaya başladı.

Beşiktaş nasıl lider olur?

Beşiktaş Vodafone Park’ta galip gelmesi durumunda ihtimal hesaplarına bakılmaksızın son 32 takım arasındaki yerini almış olacak. Temsilcimiz berabere kalsa da turu geçecek. Genk evinde Sarpsborg’u yendiği veya berabere kaldığı taktirde Beşiktaş ile birlikte yoluna devam edecek.

O karşılaşmada Sarpsborg, Belçika ekibini devirir, Beşiktaş da berabere kalırsa 3 takım da 8’er puanda gruub tamamlayacağı için 3’lü averaj devreye girecek. Bu durumda Sarpsborg’u iki maçta da yenip Genk’ten 1 puan alan Beşiktaş, 7 puanla ilk sırada yer alacak, Sarpsborg ise Genk galibiyetleriyle grubu ikinci tamamlayacak.

Eşleşme olası mı?

Beşiktaş'ın lider olması durumunda, kendi gurubunu ikinci sırada bitirecek olan Fenerbahçe ile bir sonraki turda eşleşmesi mümkün gözükmüyor. UEFA'nın kurallarına göre; aynı ülke takımları son 16 turu öncesi birbirleriyle rakip olamıyorlar.

Etiketler :