UEFA Kulüpler sıralamasında Türkiye'nin en iyisi Beşiktaş

UEFA Kulüpler sıralamasında Türkiye'nin en iyisi Beşiktaş

UEFA Kulüp Sıralaması'nda son 5 yılda Türk takımları arasında en başarılı takım Beşiktaş sahip oldu. Beşiktaş, son 10 yılda da en başarılı Türk takımı olurken bu sezonun en başarılı ekibi ise Başakşehir oldu.

Ajans Beşiktaş - UEFA'nın kulüp takımlarının Avrupa kupalarında elde ettiği puanlara göre yaptığı sıralamada Beşiktaş, 49.000 puanla 30. sırada yer aldı.

Beşiktaş'ın ardından en başarılı ikinci Türk takımı ise 26.500 puana sahip olan Başakşehir oldu. İstanbul Başakşehir 60. sırada yer aldı. 

Listede 19.500 puana sahip olan Fenerbahçe üçüncü, 17.00 puanla Galatasaray dördüncü sırada yer aldı.

Adı Ankaraspor olarak değişen Osmanlıspor ise son 5 yılın puanlarına göre 8.000 puanla en başarılı 5. Türk takımı olarak yer aldı.

Konyaspor, Sivasspor, Alanyaspor, Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor bu kulüpleri izledi.

Zirve Bayern Münih'te

Son 5 yıl puanlarına göre sıralamada ilk sırada 132.000 puanla Almanya temsilcisi Bayern Münih yer alıyor.

İkinci sıradaki Real Madrid ile üçüncü sıradaki Barcelona'nın ise 122 .00 puanı bulunuyor.

Juventus'un 120.000 puanla 4. sırada olduğu listede Manchester City 115.00 puanla beşinci sırada.

İlk onu sırasıyla Atletico Madrid, Paris Saint Germain, Manchester United, Liverpool ve Sevilla tamamlıyor. 

İlk 10'daki takımlardan bu sezon sadece 5'i Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselebildi. Bu takımlar: Bayern Münih, Real Madrid, Manchester City, Paris Saint Germain ve Liverpool.

İlk 10'da yer alan takımlardan sadece Manchester United yoluna Avrupa Ligi'nde devam ediyor. 

Bu sezonki sıralama

Bu sezon Avrupa kupalarında en çok puan toplayan 5 takım ise Bayern Münih, Manchester City, Chelsea, Liverpool ve Dortmund oldu. 

Bu sezon Türkiye adına en başarılı kulüp ise Başakşehir oldu. Onu Sivasspor, Galatasaray, Alanyaspor ve Beşiktaş izledi.

Son 10 yıllık sıralama

10 yıllık sıralamada ise zirve 380.00 puanla Real Madrid'e ait. İkinci sırada Bayern Münih, üçüncü sırada Barcelona, dördüncü sırada Atletico Madrid, beşinci sırada ise Chelsea yer alıyor.

10 yıllık sıralamada ilk 10'u tamamlayan diğer kulüpler ise sırasıyla Juventus, Manchester United, Paris Saint Germain, Porto ve Manchester City.

Son 10 yıllık sıralamada en başarılı Türk takımı ise 84.000 puanla yine Beşiktaş oldu. Galatasaray 45., Fenerbahçe 55, Trabzonspor ise 97. sırada yer aldı. (Haber Global)