UEFA'da son 5 ve 10 yılın en başarılı Türk takımları

UEFA'da son 5 ve 10 yılın en başarılı Türk takımları

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Avrupa kupalarıyla ilgili önerisi sonrası son 5 ve 10 yılda UEFA sıralamasında en iyi Türk takımlarına göz attık.

Ajans Beşiktaş - Türkiye'de koronavirüs salgınının yayılması sonrası Süper Lig'de sezonun tamamlanması fikri de ortaya atıldı.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Bence bu ligler tescil falan edilmez, herkesin hakkı hukuku var. Oynanmamış kabul edilebilir. Ama inşallah iş bu hale gelmez. Gerekiyorsa nokta koyarsınız. İnsan sağlığından hiçbir şey önemli değil. Ama iş yaza kadar uzarsa lig iptal edilebilir. UEFA'da son 5-10 yıllık puanlara bakıp Avrupa'ya gidecek takımları gündeme getirirsiniz. Avrupa'dan gelirleri de tüm kulüpler kardeş olarak paylaşabilirler. Birbirimize sahip çıkma, birlik olma günü demiyor muyuz?" ifadelerini kullandı. 

UEFA'DA SON 5-10 YILIN SIRALAMASI

Ahmet Nur Çebi'nin bu önerisi sonrası UEFA'da son 5 ve 10 yılda Türk takımlarının sıralamasını inceledik. Bu alanda Beşiktaş son 5 ve 10 yılın en başarılı takımı olarak dikkat çekti.

SON 5 YIL UEFA SIRALAMASI

27. Beşiktaş
52. Fenerbahçe
64. Galatasaray
71. Başakşehir
170. Trabzonspor

SON 10 YIL UEFA SIRALAMASI

38. Beşiktaş
42. Galatasaray
47. Fenerbahçe
97. Trabzonspor
193. Başakşehir

(Futbol Arena)