UEFA'dan kötü haber!

UEFA'dan kötü haber!

Beşiktaş'a UEFA'dan kötü haber geldi.

Ajans Beşiktaş - UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş'ın Lyon maçından sonra aldığı 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezasına itirazı reddettiğini açıkladı.

Beşiktaş ile Fransız ekibi Olympique Lyon arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final birinci maçından önce bir takım olaylar yaşanmıştı. Fransa'da oynanan müsabakanın başlamasına dakikalar kala yaşanan tribün olayları sonrasınra Fransız taraftarların bir kısmı sahaya inmişti. Beşiktaş tribünü ile Lyon tribünü arasında çıkan olaylarda çok sayıda taraftar yaralanmıştı.

Bu yaşananların ardından uzun bir gecikme ile başlayan maçın ardından UEFA iki kulübü de disiplin kuruluna sevk etmiş ve ceza vermişti. Beşiktaş'a verilen ceza; 2 yıl ertelemeli 1 yıl men olarak işlenmişti. Cezanın anlamı, siyah-beyazlı takımın oynadığı Avrupa maçlarında 2 yıl boyunca tek bir olayın çıkmaması yönünde. 2 yıl içerisinde yaşanacak tek olayda Beşiktaş Avrupa'dan men edilecek.

Bu cezaya itiraz eden Beşiktaş, UEFA Tahkim Kurulu tarafından ret yedi. Siyah-beyazlı takımın iki yıl boyunca Avrupa'ya seyirci götürmemesi gündemde.

Etiketler :