Umur Talu: "Duran topla vuran takım!"

Umur Talu: "Duran topla vuran takım!"

Habertürk gazetesi yazarı Umur Talu, Beşiktaş-Bursaspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Umur Talu, bugünkü köşesinde şunları yazdı: “Kulübe zenginliği” diye övdüğümüz “şöhretli yedekler” maç maç üstüne “kaprisli bir servet”e dönüşebilir. Bu tribünlerle Medel, Negredo, Lens ilk 11 ister, süre ister çünkü. Ama kim çıkacak ki! İlk 5 dakikanın tek pozisyonunda, Pepe’nin neden Pepe olduğunu bir daha anlıyorsunuz. (Bursa golünde ise Pepe olmayınca ne olduğunu!) Nouma’nın eski takım arkadaşı Le Guen ileride baskılı oynatıyor.

10 dakika Beşiktaş’ın oyun kurmuşluğu, atağa çıkmışlığı yok! “Topu kapsın Atiba, yazsın kitaba” oyunu bitmiş gibi! 15 dakika, geçen senenin orta-asist makinesi Quaresma’nın ne kanat atağı, ne ortası var! 16’da Talisca özel penaltısını alıyor! Topu baraja gömen Querasma. Yine yanlış ego! Quaresma en iyi yaptığı işi, yani (kornerden) ortayı yaptığında, Atiba’nın kafası ilk 2 maçın en iyisi Tosic’i ödüllendiriyor. 22’de atakta olan Beşiktaş’ın orta sahada, sağ kanatta, defansta boydan boya yırtıldığı an. Kale karşısında 3 Bursalı. Demek orayı “Vidalamak” şart! Maç güzel mi? Güzel. Bursa’nın payı büyük. Direğin de! Beşiktaş’ın eski oyunundan bir fragman ancak 33’teki seri paslaşmalarla vizyonda! Bursa filminin en sık sahnesi ise “çalışılmış yere düşmeler.” Oğuzhan kırgın mı ne, ne kadar soğuk oyuna. Koşu mesafesi iyi de coşku mesafesi zayıf.

İlk devre bas bas bağırıyor: Beşiktaş orta sahasız ve bazen 4-5 forvetle oynuyor! Bunu Güneş ancak 80’den sonra duyuyor! İlk devre direkten dönen Cenk, Tosic’in yine ince pasında Harun’dan dönüyor. İlerideki baskı Bursa’yı yormuş gibi. O zaman Pepe ile Atiba forvet bile olur işte! Yine duran top. 75’te Beşiktaş’ın ilk tiki-takası! Yine fragman. Oyundan çıkınca fırlatmasın diye Q7’ye bant verilmemiş. Hakeme de 2. sarı kart verilmemiş!

44 yıl önce yine ağustos. Bugün “düşman” sayılan Beşiktaş-Bursa “dostluk maçı.” Bursa efsanesi Mesut Şen’in Beşiktaş’a transferi dolayısıyla. Zaten can dostu Vedat Okyar orada. Bursaspor kuruluşundaki iki futbolcu: 1967’de ilk kez (Süper) Lig’e çıkarken kaptanı Okyar ile daha 2. Ligden ilk millisi, müthiş çalımların, ortaların ustası, bir yaş büyük Mesut Şen.

Saatini satıp İstanbul’a geldiğinde, “Baba” Gündüz Kılıç’ın keşfedip G.Saray genç takımına aldığı hem Mesut hem Şen! Belki geç yaşta Beşiktaş’a gelen Mesut Şen, transferden 36 yıl sonra yine Vedat’ı için İstanbul yolunu tutacaktı; kaptanın tabutunu omuzlamaya. Omuz omuza Bursa’yı lige çıkardıkları, siyah beyaz giydikleri, hep dostluk maçı oynadıkları için!

Etiketler :