Umut Bulut’tan Bayern Münih açıklaması

Umut Bulut’tan Bayern Münih açıklaması

Kayserispor forması giyen Umut Bulut, Beşiktaş ile oynadıkları Spor Toto Süper Lig maçını değerlendirdi. Bulut, ligdeki şampiyonluk yarışı hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Umut Bulut’un yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

"En zor kategori!"

Şampiyonlar Ligi bir futbolcunun oynayabileceği zirve yer. En iyi takım ve en iyi futbolculara karşı oynuyorsunuz. Futbolda en zor kategori Şampiyonlar Ligi’dir.

“Galatasaray ile çok daha başarılı olabilirdik”

4 sene üst üste Şampiyonlar Ligi’nde oynadım. İlk 2 sene tur atladık, sonraki 2 sene gruplarda elendik. Hedefimiz her yıl ikinci tur ve çeyrek finaldi. Bazı olaylardan dolayı etkilendik. Aynı oyuncu grubu devam edebilseydi çok daha başarılı olabilirdik. Juventus gibi rakibi eleyip tur atlamıştık, bu çok önemli.  İstikrar sürseydi, sonraki yıllar daha başarılı olabilirdik.

Beşiktaş’ın Bayern Münih ile eşleşmesi

Şampiyonlar Ligi değişik bir atmosfer, ligde olsa Bayern’i yenebilirsiniz ama Şampiyonlar Ligi’nde kolay bir maç olmayacak. Beşiktaş’ın da bir çıkışı var. Rekor kırarak lider olarak çıktılar. Umarım kazanan Beşiktaş olur ve çeyrek finale çıkar.

“Beşiktaş deplasmanda iyi sonuç alırsa İstanbul’da tur atlar”

İlk maç Almanya’da oynanacak ama oradan iyi bir sonuç alırlarsa İstanbul’da tur atlayabilirler. Bayern Münih dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Ribery ve Robben’in yaşları fazla ama dünya yıldızı oyuncular. Kesinlikle yaşa bakmadan çok iyi konsantre olunması lazım.

Galatasaray açıklaması

Ankaragücü’nde nasıl mücadele ediyorsam bugün de aynı mücadeleyi gösteriyorum. Ayrıca bu sene asıl mevkiimde oynuyorum. Bundan önce birkaç yıl bu mevkiide oynamıyordum. Geçen sene de Kayseri’de farklı bölgede oynadım. Şu an ileri uçta olduğum için pozisyonları daha iyi değerlendirebiliyorum. Galatasaray’da asıl mevkimde oynamadım ama 4 sezon formasını giymek önemli bir durumdu. 1 yıl daha kontratım vardı, ayrılmak zorunda kaldım. Her şeyin hayırlısı olsun. Kayserispor kapısı açıldı. İlk geldiğim günden bu yana sahip çıktılar bana. İnşallah daha da iyi olur.

“Eksik kalmasaydık kazanabilirdik”

Bu sene iç sahada inanılmaz bir atmosferimiz var. Bu anlamda taraftara ayrı bir parantez açmamız lazım. Hocamız, maç içerisinde yerinde duramıyor. Maç esnasındaki agresifliği bize pozitif etki yapıyor. Maç sonu sevinci de abartılı olmadı. Eksik kaldık, penaltıdan gol yedik. Hedefimiz galibiyetti ama tüm bunlara rağmen 1 puan aldık. Eksik kalmasaydık kazanabilirdik.

Penaltı pozisyonu hakkında…

Penaltı pozisyonunda Cenk’i görmedim. Cenk penaltıyı aldı. Ayağını uzattı, ben de topa vurmak için ayağımı salladım, ona geldi. Hakem olsam ben de penaltı verebilirdim. Penaltı verilmese de kimse kesin penaltı demezdi. Ama bence hakemin kararı doğru. Böyle pozisyonlar büyük takımlara daha kolay çalınıyor.

Süper Lig’de kim şampiyon olur?

Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray olarak düşünüyordum. Şimdi durumlar eşitlendi. Gomis’i de beğeniyorum. İstikrarlı bir şekilde gidiyor, ligin ikinci yarısı daha zor olacaktır.

Umut Bulut’un gol hedefi

Ben de atabildiğim kadar çok gol atmak istiyorum. Ama öncelikli olarak takımın başarısı önemli.