Valerien Ismael'i Vitor Pereira'ya benzetti! 'Ayrılmak zorunda kalmıştı'

Valerien Ismael'i Vitor Pereira'ya benzetti! 'Ayrılmak zorunda kalmıştı'

Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in diziliş tercihi kampta alınan olumsuz sonuçların ardından tartışılmaya başlandı. Milliyet Gazetesi Yazarı Bilal Meşe, siyah-beyazlıların Fransız teknik adamının duruşunu Vitor Pereira'ya benzetti.

Ajans Beşiktaş - Valerien İsmael'in oyun planı Beşiktaş'ta bazı taraftarlardan tepki gördü. Siyah-beyazlılarda Fransız teknik adamın bu kararı, olumsuz sonuçların gelmesiyle eleştirilmeye başladı.

Milliyet Gazetesi Yazarı Bilal Meşe, Valerien Ismael'i Vitor Pereira'nın Fenerbahçe dönemindeki tercihlerine benzetti. İşte Bilal Meşe'nin yazısında yer alan o bölüm...

Bazı teknik adamlar tutucudur, bildikleri doğrulardan bir milim sapma göstermezler! Örneğin Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael... Adamın en büyük özelliği formasyon ve sistemi... Üçlü savunma sistemi, son olarak 3-0 kaybedilen Wolverhampton maçı sonrasında taraftarları doğal olarak endişelendirdi. Ancak şunu unutmayalım ki Ismael’in hocalık kariyerinde üçlü sistemden vazgeçmişliği yok, adam bildiğini okuyor!
Özellikle sisteme uygun stoperler var mı, yok mu, şu sıralarda Beşiktaş ailesinde çok tartışılıyor. Beşiktaş’ta ana nokta savunma hattının sisteme mutlaka uyma zorunluluğu olarak öne çıkıyor.
Anımsayın geçtiğimiz sezon aynı tartışmalar Fenerbahçe ile Vitor Pereira’da vardı. Öyle ki Pereira bu tutuculuğu yüzünden müthiş bir baskı gördü ve sonunda tası tarağı toplayıp, ayrılmak zorunda kalmıştı!
Ancak Beşiktaş’ın olumlu bir yanı var ki, hücumda en doğru transferleri yapan takımdır, aksini de kimse savunamaz. Tek sıkıntı şu aşamada uyum, bu da yerine oturursa, Kartal’ı bu ileri uçla kimse tutamaz, bu benim
görüşüm.
Konu buraya gelmişken, Trabzonspor’un geçtiğimiz sezon öncesi hazırlık kampına ideal kadrodaki oyuncular ile başlaması büyük avantaj olmuş ve bilindiği gibi 38 yıl sonra şampiyonluk elde edilmişti. Bu sezon hazırlık kamplarını incelediğimizde şampiyonluk hesabı yapan dört büyüklerin önemli ölçüde ideal kadrolarında yer verecekleri oyuncularla çalışmalara başlamaları, hem transfer dönemindeki başarının göstergesi, hem de yarışın korakor geçeceğinin sinyalleridir. (Milliyet)