Vodafone Arena yanındaki patlamada 38 şehit, 155 yaralı!

Vodafone Arena yanındaki patlamada 38 şehit, 155 yaralı!

İstanbul'da Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki 'Beleştepe' olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi.

Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı öğrenildi. İlk patlama sonrası Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, teröristin kendisini patlattığı belirtildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı. Yanan araç, TOMA ile su sıkılarak söndürüldü. Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu. Kalleş saldırılarda 7'si sivil olmak üzere 38 vatandaş şehit oldu, 155 kişi yaralandı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ ÇALIŞANI 2 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Beşiktaş Kulübü yaşanan hain saldırıda iki çalışanının şehit olduğunu açıkladı. Siyah beyazlılar saldırıda Vodafone Arena'dan Sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Kongre üyesi Vefa Karakurdu ile Kartal Yuvası çalışanlarından Tunç Uncu'nun hayatını kaybettiğini açıkladı.

İKİNCİ PATLAMA 45 SANİYE SONRA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un verdiği bilgiye göre Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde Beşiktaş taraftarı ve ardından Bursaspor taraftarı stadı terk ettikten sonra staddaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerini yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekte olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka parkında yine polislerin bulunduğu bölgede bir canlı bomba durduruldu, terörist kendisini patlattı.

PATLAMANIN YAŞADIĞI YERDE 2 METRELİK ÇUKUR OLUŞTU

Beleştepe’deki patlamanın şiddetiyle alanda yaklaşık 2 metre genişliğinde çukurun oluştuğu görüldü. Karayolları ekipleri ise çukuru kapatmak için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin delil çalışmalarını tamamladığı noktalarda belediye işçileri çevrede temizlik çalışmalarına başladı. Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İNSANLIĞA, HAYATA, MASUMİYETE DÜŞMANLAR...

Başbakan Binali Yıldırım, Bursaspor-Beşiktaş futbol maçından sonra saat 22.29’da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerini hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde şehitler ve yaralılar olduğunu belirterek, "Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız." ifadesini kullandı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün akşam İstanbul Beşiktaş’ta insanlığa, hayata, huzura, masumiyete düşman olduğunu karanlık ve kalleş yüzünü bir kez daha göstererek bomba patlatan insanlık düşmanı katilleri şiddetle lanetledi.

Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"80 milyon vatandaşımızla birlikte vicdan sahibi olan bütün insanların da laneti terör örgütlerinin ve onlara yardım ve yataklık yapanların, arka çıkanların, göz kırpanların üzerine olsun. -Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra saat 22.29’da futbol taraftarlarını, güvenlik güçlerimizi hedef almak üzere alçakça tasarlanmış olan ve bombalı araçla düzenlenen saldırı neticesinde ne yazık ki şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Acımız büyüktür ama bu büyük acıyı da milletçe daha çok bütünleşerek ve kenetlenerek aşacağız.

Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye’yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum.

Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. 

Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."

MECLİS-İ MEBUSAN VE DOLMABAHÇE CADDELERİNDE TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK SAĞLANIYOR

Beşiktaş - Bursaspor maçının ardından çevik kuvvet polislerine yönelik iki bombalı saldırıyla ilgili güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerinde hasar gören araçlar, çekici yardımıyla kaldırılıyor. Patlamanın yaşandığı noktaların yakınındaki Meclis-i Mebusan ve Dolmabahçe caddelerinde trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı. Polis ekiplerinin önlem aldığı olay yerinde belediye işçileri de temizlik için araçların tamamen kaldırılmasını bekliyor.

BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

İstanbul'a gelen bakanlar yaralıları hastanede ziyaret etti. İlk olarak Şişli Etfal Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ziyarette bulunan bakanlar ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek yaralılar hakkında bilgi aldı.

Doktorlarla görüşerek yaralıların sağlık durumunu öğrenen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ziyaretine Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etti. Bakanlar patlamada yaralananları hastanelerde ziyaret ederek doktorlardan bilgi almaya devam ediyor.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDE CENAZE TÖRENİ

Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan emniyet mensupları için saat 12.00'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenlendi.

MAÇLAR ÖNCESİNDE 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul’da Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısında hayatını kaybedenler için bugün ve yarın yapılacak profesyonel ve amatör maçlar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşundu bulunulacağını duyurdu.

TFF’den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig’de dün oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında düzenlenen terör saldırıların nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildiği hatırlatılarak, "Profesyonel ve amatör liglerde bugün ve yarın oynanacak tüm müsabakalar öncesinde şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu yapılırken, stadyumlardaki bayraklar yarıya indirilecek ve maçlar sırasında müzik yayını yapılmayacak." ifadeleri kullanıldı.