Vodafone Park için olağanüstü güvenlik önlemleri!

Vodafone Park için olağanüstü güvenlik önlemleri!

Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maçlarına ev sahipliği yapan Vodafone Park'ın güvenliği için önemli bir adım atıldı. Beşiktaş büyük bir yatırım yaptı.

Ajans Beşiktaş - Uluslararası arenada boy gösteren Beşiktaş'ın stadının güvenlik standartları artırmak için stadın her yerine çok yüksek çözünürlüklü kameralar kuruluyor. Sadece bununla da sınırlı değil. Kanada şirketi Avigilon Corporation tarafından sağlanacak güvenlik sistemleriyle Vodafone Park'ta videoya kayıt olmadan kuş bile uçamayacak.

2016'da açılan 43 bin koltuk kapasiteli Vodafone Park'ta yeni yapılan sistemle 500'den fazla kamera kayıtta olacak. Dome, Bullet ve PTZ türü kameraların yer aldığı güvenlik sisteminde ayrıca ağ video kayıt cihazları, kontrol merkezi bulunuyor. 

Aynı zamanda bunca kamerayı kontrol etmek için özel bir video yönetim yazılımı geliştirildi. 30 mp'lik kameralarla stadyumda kör nokta kalmayacak. Ayrıca yüksek çözünürlük sayesinde olaylarla ilgili kişilerin hızlı bir şekilde ve net görüntüyle tespiti de sağlandı. 

Yeni kameralarla operatörler maç sırasında yaşanan olayları daha etkin bir şekilde takip edebilecek. Ayrıca stada olası yasa dışı girişlerin önü de tamamen kapanacak. Yüksek çözünürlüklü kameralar yapay zekaya dayalı video analitiğine de izin veriyor. 

Beşiktaş Stadyum Pazarlama ve Etkinlik Direktörü Serhan Abac "Bu güvenlik çözümleriyle taraftarlarımız için daha güvenli ve çekici bir ortam yaratacağız ve böylece daha fazla bilet satışı yapacağız" dedi.

(CNNTurk.com)

 

Etiketler :