Yalçın Karadeniz: “İsmi geçenlerin aday olacağını düşünmüyorum”

Yalçın Karadeniz: “İsmi geçenlerin aday olacağını düşünmüyorum”

Beşiktaş Divan Kurulu eski Başkanı Yalçın Karadeniz, seçim öncesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Divan Kurulu eski Başkanı Yalçın Karadeniz, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Kulübün kendisini ihraç etmek için verdiği disiplin cezası üzerine dava açan ve davalarının devam ettiğini söyleyen Karadeniz, “Şu anda biten bir mahkeme yok. Mahkeme yalnızca benim seçime girebileceğimin kararını verdi. 250 imzaya da sahibim ve aday olabilirim. Ancak olmayacağım. 3 ay içinde 350 milyon ödeyebilecek bir babayiğit var mı? Beşiktaş’ın mali sorunları çok önemli. Ben camiayı zora sokacak bir şey yapmam. 700 personel 5 aydır maaş almıyor. Bu personel seçimin ardından kapına gelip, ‘5 aydır evimize ekmek götüremiyoruz’ dediği zaman, ‘Bana değil, Fikret Orman’a gidin’ mi diyeceksiniz? Başkan adayı olacakların bunları göz önüne almaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“İsmi geçenlerin aday olacağını düşünmüyorum”

Kendisinin daha önce 4 dönem divan başkanlığı yaptığını ve yönetimlerde de yer aldığını dile getiren Yalçın Karadeniz, “Öncelikle şunu sormam lazım; Ben bu işi yapabilecek miyim, yoksa Beşiktaş’ı maceraya mı sürükleyeceğim? Yönetimlerde finansı sağlayacak 3-4 kişi olur. Diğerleri idari konuları takip eder. Ben finans kaynaklarımla konuştum. Onların bana çıkarttığı tablo vahim bir tablo. Benim bu ekonomiyi düzeltme şansım yok. Bu tablo karşısında, başkanlık için diğer ismi geçenlerin de aday olacağını düşünmüyorum” diye konuştu.

“Yangın var dediler, cehenneme soktular”

2012 Fikret Orman’ın başkanlığı kendisinden devraldığını sözlerine ekleyen Yalçın Karadeniz, “Fikret Orman bu kulübü 431 milyon TL borçla devraldı. Bu paranın içinde Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı’nın alacağı da dahildir. O dönem çıktı; ‘Yangın var, elimizi uzattık. 500 icra dosyası var, kulüp mahvoldu’ dedi, hepimiz sustuk. Kendisine; ‘Şimdi ne oldu da yangın varken, bizi cehenneme ittin’ demeli. Bunun hesabını soran var mı? ‘Yapanın yanına kar kalmamalı’ zihniyetini yerleştirmek gerekir. Bugün aday olanlardan favori gösterilen isimler adaylıklarını açıklamadı. Haklılar açıklamamakla. Bir tek Hürser Tekinoktay çekinmeden adaylığını açıklıyor. Kendisinin eksik imzalarını da bu camia tamamlamalıdır” dedi. (Fanatik)