Yazarlardan Beşiktaş yorumlar

Yazarlardan Beşiktaş yorumlar

Hürriyet yazarları, Beşiktaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o yorumlar...

Ajans Beşiktaş - Hürriyet yazarları, Beşiktaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İşte o yorumlar...

SORU- Giresunspor'u da yenerek seriyi 5 maça çıkaran Beşiktaş’ın, bu performansıyla zirve yarışını sonuna dek sürdürmesi mümkün mü?

"HER ŞEY GALATASARAY’A BAĞLI"

GÜNTEKİN ONAY: "Bu sorunun cevabı Galatasaray’a bağlı. Sarı kırmızılılar puan kayıpları yaşayacak mı? Üstelik yarışta Fenerbahçe de var. Beşiktaş’ın yapması gereken; G.Saray derbisine kadar oynayacağı 3 maçı da kazanıp beklemek. O gün arada kaç puan fark olacak? Beşiktaş’ın iddiasını ancak bu şekilde değerlendirebiliriz. Ghezzal’ın dönüşü, Aboubakar’ın formu, Redmond’ın çıkışı ile Beşiktaş sonuca kolay giden bir takıma dönüştü. Şenol Güneş’in takımı Trabzon’da takılmazsa zirve yarışına tutunur. Çünkü fikstürde bir sonraki hafta Hatay, ardından Ümraniye var."

"GECE VE GÜNDÜZ GİBİ"

UĞUR MELEKE: "Şenol Güneş göreve geldikten sonra Beşiktaş’ın yaşadığı transformasyon ortada. Takımın havası ve ortaya koyduğu oyun, İsmael dönemine göre geceyle gündüz kadar farklı. Bu ritimle gelecek sezon şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olacakları kesin. Ancak bu sezon Beşiktaş için şampiyonluk adayı demek bence zor. Galatasaray 26 maçın sadece 6’sında puan yitirmiş. Bu Galatasaray’ın ritminin ligin kalanında çok fazla bozulacağını zannetmiyorum."

"İKİNCİLİK DAHA GERÇEKÇİ BİR HEDEF"

MEHMET ARSLAN: "Kazanılması gereken 27 puan var. Bu rakam şampiyonluk yarışının olanca hızıyla devam ettiğini gösteriyor. Açık konuşmak gerekirse, buna rağmen Beşiktaş’ın şampiyonluk şansının çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Bunun gerçekleşmesi Beşiktaş’ın performansı kadar Galatasaray’ın yapacağı çok büyük hatalara bağlı. Kaldı ki sadece Galatasaray ile değil, Fenerbahçe ile de yarışıyorlar. Evet alkışlanması gereken bir yükseliş süreci yaşıyorlar ama ligi zirvede değil, ikinci sırada tamamlamaları daha gerçekçi bir yaklaşım olur."

"SONUNA KADAR YARIŞACAK"

FIRAT AYDINUS: "Beşiktaş bazen iyi oynayarak, bazen oyun ritminin dışına çıkarak 5 maçta 15 puan topladı. Şenol Güneş’in oyunculara olumlu dokunuşları sonucu gelen bu performans ‘Şampiyonluk yarışında sonuna kadar biz de varız’ dedirtir. Fakat ipi göğüsleme adına dizginler Beşiktaş’ın elinde değil. Geriye kalan haftalarda bu performansı yüzde 100 kapasitesiyle devam etse de, önünde bulunan iki rakibinin alacağı sonuçlar yarışın kaderini belirleyecek. Özellikle Galatasaray ile olan puan farkı ve sarı kırmızılıların yakaladığı atmosfer bu maratonda Beşiktaş adına en önemli handikapların başında geliyor." (Sporx)