"Yine ders aldık!"

"Yine ders aldık!"

Fanatik gazetesi yazarı Erman Özgür, Ukrayna-Türkiye mücadelesini değerlendird.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün yazısı: Ukrayna hak ederek kazandı. Biz ise defalarca aldığımız dersi farklı bir öğretmenden yeniden aldık. Takım olmayı başaramıyoruz.

Her şeyden önce bizim milli takımımız hangi oyun karakteri ile sahada? Topla daha fazla oynayan, set hücumunu doğru yapan kenarları kullanan bir takım mı, yoksa top rakipteyken iyi savunma yapan topu kazandığı anda çabuk kaleye giden bir takım mı? Biz hangi baskın özelliğimiz ile maç kazanırız? Daha bunların cevaplarını bulamadan kafayı Ahmet niye oynadı, Mehmet niye oynamadı meselesine takmışız. Halbuki problemimiz benimsediğimiz bir oyun anlayışımızın olmayışı.

Göstermelik pres çabası

Maça da ne yapacağımızı bilmeden başladık yine. Konoplyanka - Şener eşleşmesi zaten silik oynadığımız ilk yarıda işimizi bitirdi. Oyunun umut vermediği bir devrede ilk gol ofsaytmış, ikinci dışardan gelmiş hikaye. Çünkü defans arkasına her giden oyuncunun pozisyona girebileceğinin işaretlerini veren Ukrayna belli ki golü bulacak. Asıl mesele defansımızın bol pozisyon verdiği ve hiç pozisyona giremediğimiz bir maçı çevirebilir miyiz? Bu sorunun yanıtını ise önce oyundan memnunmuşcasına hamle yapmayan Lucescu’dan sonra oyuncularımızın göstermelik önde pres yapma çabasıyla oynamalarından aldık. Göstermelik diyorum çünkü futbolda pres rakip oyuncu topu alıp döndükten sonra değil, topu almadan yapılır.

Koşuları etkili oldu

Defans arkasına koşularla etkili olmaya devam eden Ukrayna ise Konoplyanka’nın liderliğine eşlik eden Iarmalenko ile sahada istediğini yapan taraf olmaya devam etti. Hak ederek kazandılar. Biz ise ise birçok defa aldığımız dersi farklı bir öğretmenden yeniden aldık. Futbolda kadro kalitesi takım olmayı başaramadığın sürece maç kazandırmıyor.

Etiketler :