Fırat Aydınus'un karnesi - Fırat Aydınus'un yönettiği maçlar (28.12.2018 Son Durum)

Fırat Aydınus'un karnesi - Fırat Aydınus'un yönettiği maçlar (28.12.2018 Son Durum)

Fırat Aydınus haberleri ve güncel son dakika gelişmeleri için tıklayın! Fırat Aydınus ile ilgili tüm bilgiler bu haberde... Fırat Aydınus'un Beşiktaş karnesinden rakamlar merak ediliyor.

Fırat Aydınus'un Beşiktaş karnesine baktığımızda şimdiye kadar 38 kez siyah-beyazlı takımın maçını yönettiği görülüyor. Fırat Aydınus istatistiklerine göre Beşiktaş bu maçlarda 14 galibiyet elde ederken, 13 kez de mağlup oldu. Hakemin yönettiği maçlarda Beşiktaş 11 kez berabere kaldı.

Fırat Aydınus Beşiktaş karnesi kartlar açısından da önemli. Hakem Aydınus, 90 kez siyah-beyazlı futbolculara sarı kart gösterirken, rakip takım oyuncularına ise 107 kez sarı kart gösterdi. Beşiktaş'ın maçlarında 8 kez kırmızı kartına başvuran Fırat Aydınus, rakip takımlara karşı da 12 kez kırmızı kart kullanmıştır.

Fırat Aydınus istatistikleri

2018 yılı sonu itibariyle istatistiklere göre Fırat Aydınus'un yönettiği 400'den fazla maçın yüzde 50'sini ev sahibi takımlar kazanırken, yüzde 23'ünü deplasman takımları kazanmıştır. Fırat Aydınus maçları içinde iki takımın berabere kalma oranı ise yüzde 28 olarak kayda geçmiştir. 

İstatistiklerine bakıldığında Fırat Aydınus'un sarı kart gösterme oranı maç başına 4,59 şeklindedir. Öte yandan hakemin kırmızı kart istatistiği maç başına 0,40 olduğunu gösteriyor.

Fırat Aydınus yönettiği maçlar

FIFA klasmanında hakemlik yapan Aydınus, kariyeri boyunca 400'den fazla maç yönetmiştir. 1996 yılından beri hakemlik yapan Fırat Aydınus, maçları VAR hakemi olarak da yönetmektedir.

Fırat Aydınus kimdir? Fırat Aydınus nereli? Kaç yaşında? Fırat Aydınus'un asıl mesleği, hakemlik kariyeri ve daha fazlası haberimizde...

Fırat Aydınus TFF resmi sitesine göre 11741 lisans numaralı Süper Lig hakemidir. Hakemlik dışında mühendistir. Fırat Aydınus Transfermarkt bilgilerine göre ilk kez 1993 tarihinde 3. Lig maçlarını yönetmeye başlamıştır. Hakemlik bölgesi İstanbul olan Fırat Aydınus, 25 Ekim 1973 tarih doğumludur. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği bölümünden mezun olan Çakır 1.80 boyundadır.

İstanbul doğumlu olan Aydınus, UEFA'nın Avrupa kupalarında en çok maç verdiği 2 Türk hakeminden biridir. (Diğer Cüneyt Çakır'dır.) FIFA hakemliği için 2014 yılında yapılan YoYo testlerini geçemeyen Aydınus listeden çıkartılmıştır. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Aydınus'un da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzalamıştır.

Fırat Aydınus Transfermarkt sayfasında, hakemin yönettiği tüm maçların bilgilerine ve Çakır'un peformans verilerine göz atabilirsiniz. Öte yandan Fırat Aydınus Maçkolik sayfasında da Transfermarkt'a benzer şekilde Fırat Aydınus'un detaylı istatistiklerine erişebilirsiniz.

Fırat Aydınus'un Beşiktaş ile ilgili çıkmış tüm haberlerine bu sayfadan ulaşabilirsiniz.