Beşiktaş aradığı kanat oyuncusunu buldu! İşte Ryan Babel hakkında her şey...

Beşiktaş aradığı kanat oyuncusunu buldu! İşte Ryan Babel hakkında her şey...

Spor basınının bir süredir yazdığı Beşiktaş ile Ryan Babel arasındaki ilişki, resmi imzaya doğru gidiyor!

Ajans Beşiktaş - Ryan Babel hakkındaki ilk onay teknik direktör Şenol Güneş'ten geldi. Bunun üzerine yönetim harekete geçti. Babel'in sözleşmesinin ara transfer döneminde bittiği öğrenilince asıl temaslar başladı.

Babel, hem orta saha, hem de kanatlarda görev yapabilen yetenekli bir isim. Hatırlanacağı üzere bir dönem Kasımpaşa’da da forma giyen Hollandalı yıldız, attığı gollerle Süper Lig'de dikkatleri üzerine çekmişti.

Ajax'ın altyapısında yetişen Babel, sırasıyla Liverpool, Kasımpaşa ve Al Ain takımlarında forma giydi. Babel'i Kasımpaşa sonrası G.Saray da renklerine bağlamak istemişti. Hollandalı oyuncu, geçtiğimiz ocak ayında Deportivo ile 1 senelik sözleşme imzalamştı. Sözleşmesi 31 Aralık'ta sona eriyor.

Fikret Orman yıldız futbolcuyu yakından takip etmek amacıyla İspanya'ya gitti. (10 Aralık'ta Vodafone Arena yanında gerçekleşen terör saldırısının yaşandığı gün Başkan İspanya'daydı) Orman, Santiago Bernabeu'da Real Madrid-Deportivo La Coruna maçında Babel'i tribünden izledi.

Daha önce de kulübün transfer komitesi, Deportivo'nun Real Sociedad'ı 5-1 yendiği maçta Babel'i tribünden izlemişti. 1.85 metre boyunda olan Babel o maçta penaltıdan bir gol kaydetmişti.

30 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş'a gelmek istediği iddia ediliyor. "Quaresma misali ikinci baharını siyahbeyazlı forma altında yakalayabilir" yorumları yapılan Babel'in mevcut performansını Fikret Orman yeterli buldu. Başkan bu ay sonunda boşa çıkacak olan oyuncuyu kapmak istiyor.

Transferle ilgili son durum oyuncunun cuma günü kulübü Deportivo ile yapacağı görüşmenin ardından netlik kazanacak. Fakat, Babel'in Beşiktaş'a gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.