''Beşiktaş'ın ilk yenilgisindeki 3 neden''

''Beşiktaş'ın ilk yenilgisindeki 3 neden''

Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanında 2-1 mağlup oldu. Gazete yazarları maçı nasıl değerlendirdi?

Sabah gazetesi yazarı Fatih Doğan da Kasımpaşa-Beşiktaş maçını köşesinde yorumlayanlar arasında.

İşte Fatih Doğan'ın bugünkü köşesinden bazı öne çıkan satırlar:

"(...) Atiba ve Quaresma'nın ön olana çıktığı ilk yarıda siyah-beyazlı oyuncuların "Oyunun kontrolü tamamen bizde ve 1-0 öndeyiz" düşüncesine kapışmadan top yapamayan Kasımpaşa üzerine daha kararlı gitmesi gerekiyordu.

İkinci yarının başında Tunay'ın ve karambolde Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı beklenmedik goller Beşiktaş'ın planlarını allak bullak etti! Gollerle birlikte sahada Tunay'ın yıldızlaştığını söyleyebiliriz.

Kasımpaşa'nın daha fazla kendi sahasına kapanarak 2-1'i koruma stratejisi kendi gerçekleriyle doğru bir stratejiydi. Sırasıyla Kerim, mecburi Tolgay-Atınç ve Olcay değişiklikleri Kasımpaşa duvarını aşmaya yetmedi. Defansı aşsa da kaleci Ramazan'ı aşamadı. Beşiktaş'ın ilk yenilgiyle tanıştıran maçın 3 nedeni var. Birincisi; 1-0'den sonra rakip sendelemişken siyahbeyazlı oyuncuların tempo düşürmesi.. İkincisi; Marcelo'nun yokluğunda Rhodolfo- Tosiç ikilisinin adam paylaşamaması.. Üçüncüsü; kaleci Ramazan başta olmak üzere Kasımpaşa'nın can siparene savunması... (...)"